In 1978 hadden Peter van Asten en Richard de Bois het idee een super meidengroep te formeren. Na een kleine puzzeltocht op zoek naar geschikte leden werd de Dolly Dots geboren.

De meiden van de Dolly Dots scoorden vele muzikale hits binnen en buiten Europa. In het verre Japan behaalde de groep zelfs platina met het nummer ‘Radio’. De grootste hit in ons kikkerlandje was ‘Love Me Just A Little Bit More’…

Als jij ook een beetje meer van je videocamera wenst te houden, denk dan eens aan een dolly! Nee gekkie, ik bedoel niet Dolly Parton maar heb het hier over zo’n handig wielkarretje dat gebruikt wordt bij het maken van films en televisiebeelden om zo eersteklas vloeiende horizontale camerabewegingen te creëren.

Hier bij Camera-Mania.nl hebben we hele compacte dolly systemen van Debo en Yulangu. De videocamera wordt op deze dolly gemonteerd, waarna de camera-operator of -assistent de dolly heen en weer duwt. Dit kan vrij in de ruimte zijn of bevestigd op een speciaal rail schuifsysteem.

Deze dolly systemen glijden heel nauwkeurig, zijn trillingsvrij en reuze stil! De duurzame Debo en Yulangu dolly’s zijn geschikt voor alle videocamera’s, Mirrorless of DSRL toestellen met een standaard schroefverbinding. Compact en licht van gewicht dat ze zijn gaan ze gemakkelijk mee op al jouw video avonturen. En dat hoeft niet enkel van ‘9 to 5’ te zijn zoals die andere Dolly het zong!

Een slimme filmmaker kan uiterst dynamische, filmische scènes creëren met een camera dolly, één van de meest klassieke tools voor filmmaken.

Connect ook de camera dolly dots… en kies dus voor zo’n enorm handige dolly videotool van Camera-Mania.nl

 

https://www.camera-mania.nl/micro-film/camera-dolly/