Net als die standaard lens die bij jouw camera wordt meegeleverd, is de meegeleverde camerariem op dat moment goed genoeg om jou op weg te helpen. Maar als jij meer functies, of meer stijl zoekt wanneer jij als fotograaf groeit, dan is een fijne camerariem van Camera-Mania het juiste vervolg.

De focus bij het kopen van een camerariem is in eerste instantie misschien een op mode gerelateerde zoektocht, maar uiteindelijk zou comfort de successleutel moeten zijn, tezamen met een solide constructie en hoogwaardige materialen.

Dus hoe goed die camerariem er in eerste instantie ook uitziet, je moet hem willen dragen en het moet alsook jouw spullen veilig houden!

Wat is een goede camerariem

Een goede camerariem voegt dus zowel comfort als stijl toe. Camera-Mania biedt solide camerariemen aan die je voor allerlei type camera’s kan aanschaffen: Van een lichtgewicht spiegelloze camera tot een zware DSLR's en alles wat hier tussenin zit.

Er zijn allerlei soorten camerariemen die jij met jouw camera gebruiken kan. Eén daarvan is een polsband, waar je veel vrijheid mee krijgt bij het verplaatsen en vastleggen van opnames.

Veel fotografen houden van het idee van de polsband. De camera ligt namelijk al in de hand wanneer jij een foto wil maken. Je hoeft die camera zodoende niet eerst van jouw zij te graaien of het vanom jouw nek te grijpen.

Anderen prefereren echter een camerariem om de nek. Zo’n riem houdt jouw camera dichtbij zonder dat je hem de hele tijd in de hand hoeft te houden. Het is alsook één van de veiligste manieren om jouw digitale spiegelreflexcamera mee te nemen, om het zowel tegen diefstal als tegen stoten te beschermen.

En dan is er ook nog een heel snelle camerariem: de sling strap. Deze biedt een rappe en gemakkelijke toegang tot de camera voor wanneer jij onderweg bent. Voor velen is deze veel comfortabeler dan de standaard nekriem.

Enkele beweegredenen

Uiteindelijk zouden dit een aantal beweegredenen zijn waarom alle fotografen voor een camerariem van Camera-Mania zouden moeten gaan, in plaats van die standaard riem die met jouw camera kwam:

  • Verstelbaarheid - In tegenstelling tot de meeste standaard camerariemen die bij nieuwe camera’s worden meegeleverd, worden deze additionele riemen veelal met meer functies uitgevoerd dan enkel jouw ​​camera om je nek te kunnen hangen.
  • Comfortabel - Een premium camerariem betekenen premium materialen. Dit maakt tevens een groot verschil, zeker als jij lange tijd doorbrengt met je camera om jouw nek en schouders. Bredere en beter gevoerde riemen zorgen namelijk voor een betere gewichtsverdeling die meehelpt om druk en spanning op jouw lichaam te minimaliseren.
  • Discreet - De meeste standaardriemen van de camerafabrikant zijn versierd met grote en felgekleurde logo’s of cameranamen. Met deze riemen kan jij een loslopende attractie zijn voor grijpgrage dieven.

 

Een nuttige investering

Zo op het eerste gezicht denk je misschien dat er betere camera-accessoires zijn om je geld aan te spenderen. Maar neem het maar van ons aan: Een goede camerariem van Camera-Mania biedt een betere foto-ervaring en zorgt ervoor dat jij urenlang als een echte professional kan fotograferen, zonder enig gedoe!

camerariem