Er wachten met name buiten zoveel zomerse fotografie ideeën op je, dat het gewoonweg overweldigend kan zijn. Daarom hebben wij van i-Mania wat interessante fotografie ideeën voor jou uitgekozen die je deze zomer kunt proberen.

Achtervolg het zonlicht 

Pak je camera en ga ermee naar buiten. Het is jouw taak om de meest stralende momenten van de zomer te vinden en die vast te leggen! Want geen enkel ander seizoen heeft zo’n prachtig zonlicht en zo'n lange dag. Maak daar dus gebruik van. 

Dit is jouw persoonlijke zoektocht. Ga door de stad en zoek naar zonlicht dat door verse bladeren schijnt. Ga op zoek naar glanzende ramen, naar zonovergoten pleinen, naar glinsterende fietswielen of fonteindruppels die er nu al bijna als diamanten uitzien. Vind zo de beste manifestaties van zonneschijn en leg deze allemaal in hun glorie vast.

Ga picknicken 

Het is (eindelijk) warm en zonnig, dus waarom zou je bij dit mooie weer niet buiten kunnen eten? Je kunt gewoon wat koffie en een paar broodjes inpakken. Of je kunt een chique lunch met champagne regelen, maar een picknick blijft een picknick. En zo’n picknick is een heel mooie gelegenheid om vrolijke zomerfoto’s te maken. 

Als je van voedselfotografie houdt, let dan wat meer op de hapjes en drankjes. Maar als je meer van portretten houdt, probeer dan de authentieke emoties van jouw vrienden of familie vast te leggen, door heelijk buiten samen te komen, te lachen en uiteraard samen te eten.

Vang wat zeepbellen op 

Het betoverende, maar kortstondige en ongrijpbare leven van zeepbellen kan een symbool van de zomer zijn, die net zo snel komt als dat ie gaat! 

Je kan op heel veel manieren foto’s ze maken om zo hun schoonheid voor altijd behouden. Je kan portretten maken terwijl jouw model zeepbellen blaast. Of je kunt een lieve en kinderlijke scène vinden of creëren waarin zeepbubbels meer dan gepast zouden zijn. 

Een andere prachtige manier is het vastleggen van allerlei scènes in de zeepbellen zelf. Probeer bijvoorbeeld de weerspiegeling van het gezicht van jouw model of een landschap erin op te vangen om zo een wervelende bal met unieke kleuren vast te leggen.

Speel met kleurrijk zomervoedsel... 

Het is een perfecte tijd voor voedselfotografie! Rijpe vruchten zijn overal verkrijgbaar en alsook redelijk betaalbaar. Vind je favoriete recepten of fotografeer het fruit zoals als ze zijn, in al hun natuurlijke schoonheid. 

De eenvoudigste manier om dit te doen, is door ze in creatieve patronen te rangschikken op verschillende levendige achtergronden. Schaf tevens een Camera-Mania statief aan, bekijk een kleurenwaaier om zo de beste combinaties samen te stellen en begin met het creëren van prachtige kleurrijke foto’s!

... en met drankjes 

En het maken van foto’s van mooie drankjes is ook leuk! Besteed hierbij wel veel aandacht aan jouw styling, pluk de beste bladeren en eventueel bessen. Zorg ervoor dat jouw ijsblokjes er mooi transparant en goed gevormd uitzien. Probeer jouw (LED) lichtbron aan de achterkant van het glas te houden, zodat deze er stralend en glanzend uitziet. 

Een fraaie en favoriete truc bij drankfotografie is om alles op een achtergrond vast te lijmen en het ondersteboven te draaien. Op deze manier zien de spatten van de drankjes eruit alsof ze de zwaartekracht trotseren!

Maak silhouetten bij zonsondergang 

Als laatste melden we dat de zonsondergang in de zomer een perfecte tijd is voor enkel silhouetten van jouw onderwerp vast te leggen. Dit is een prachtige techniek om een sterk beeldverhaal te vertellen. Je kunt van bijna alles wel een silhouet maken. Zorg er echter voor dat je een sterke en herkenbare vorm kiest en dat het silhouet duidelijk is. Zet jouw cameraflitser uit en verken zo een nieuwe tweedimensionale wereld! 

Het belangrijkste bij zomerfotografie is te onthouden wat de echte visuele schatten zijn. Ga er dus op uit en geniet van jouw fotogenieke zomer. Maak met de tools van Camera-Mania geweldige foto’s en heb veel plezier! 

statief

LED