Het is heel interessant om te weten wat voor soort emotionele type jij bent. Het is jouw persoonlijke filter waardoor jij de wereld ziet, de basisinstelling van jouw eigen persoonlijkheid waar je iedere keer weer op terug valt.

Er bestaan 4 hoofd emotionele types. Weten wat voor soort type jij bent kan jou inzicht geven in hoe jij het beste met andere personen kan omgaan en het zal je alsmede kunnen helpen om je emoties onder controle te houden zonder dat iemand anders jouw emoties controleert.

Effectief omgaan met al je emoties betekent niet dat jij ze weg stopt of dat je minder voelt. Het gaat om evenwicht, het versterken van gebieden waar jij het meest kwetsbaar in bent. Want de meest belangrijke relatie die jij ooit zal hebben is uiteraard de relatie met jezelf! Weten wat voor emotioneel type jij bent biedt zodoende een platform om je emotioneel te evolueren tot een beter persoon.

Type 1: De intellectuele en intense denkers. Intellectuele mensen zijn welbespraakt en scherpzinnige analisten. Ze voelen zich het meest comfortabel wanneer ze in gedachten zijn. De wereld is sterk gefilterd door rationeel denken. Ze staan erom bekend het hoofd koel te houden in verhitte situaties, worstelen vaak met emoties en vertrouwen niet op hun instinct.

Type 2:  Empaat, de emotionele spons. Empaten zijn zeer gevoelige, liefdevolle en ondersteunende mensen. Ze zijn zeer gevoelig afgestemd als het om hun emoties gaat en hebben de neiging om alles te voelen, soms tot het extreme aan toe. 

Type 3: De steen, de sterke en stille types. Consequent, betrouwbaar en stabiel, ze zullen altijd voor je klaar staan. Je kan vrij uit je emoties tonen bij hen. Ze zullen niet van streek zijn en je veroordelen. Maar vaak hebben ze er moeite mee om hun eigen gevoelens te uiten en hun partners proberen ze altijd uit hun tent te lokken zodat ze hun emoties wel uiten.

Type 4: De stromer, afgestemd op emoties. Stromers zijn in contact met hun emoties en delen die graag. Niemand hoeft zich af te vragen hoe ze zich voelen. Ze kunnen heel goed met negativiteit omgaan en het snel loslaten. Hun valkuil is dat ze de neiging hebben te veel informatie te delen. En teveel informatie delen kan mensen uitputten.

Het filter waardoor wij de wereld zien is ook wel wat vergelijkbaar met een camera filter. Er zijn essentiële camera filters waar je dan ook niet zonder kan! Fotofilters bieden namelijk veel voordelen voor jouw camera: van het beschermen van je lens en het verminderen van reflecties tot het toevoegen van unieke effecten die jouw opnamen flink kunnen verbeteren.

Het is maar al te gemakkelijk om te denken dat filters voor jouw digitale camera ouderwets en onnodig zijn. Sommige filters, zoals een polarisator of CPL en sterke filters met neutrale dichtheid (een ND filter) kunnen effecten produceren die behoorlijk tijdrovend zijn of zelfs onmogelijk om digitaal na te bootsen, terwijl anderen, zoals het eenvoudige UV filter, jou in staat stelt opnames te maken die anders schadelijk voor jouw lens zou kunnen zijn.

Vertrouw dus niet enkel op Photoshop voor al jouw fotografische effecten, maar ga er op uit met jouw digitale camera voorzien van een gespecialiseerd filter. Ze zullen jouw opnames letterlijk van de ene op de andere dag opmerkelijk transformeren...

Het inzicht in een filter kan jouzelf en de beelden vanuit de camera flink verbeteren. Camera-Mania helpt jou daarbij!

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=filter

Via: psychologischemanipulatie.wordpress.com