De kwaliteit van LCD schermen is aanzienlijk toegenomen sinds ze met hun eerste apparaten tevoorschijn kwamen. De meeste digitale camera’s, mobiele telefoons en tablets maken tegenwoordig gebruik van een stevig type glas om te voorkomen dat het LCD scherm schade oploopt, dus kan jij bij jezelf afvragen of er wel redenen zijn om in een extra scherm bescherming te investeren.

Een optionele scherm beschermer voor jouw digitale camera biedt echter veel voordelen, afhankelijk van hoe jij je camera gebruikt.

Allereerst is er de extra bescherming. Een additionele scherm bescherming voegt namelijk een aanvullende beschermingslaag toe aan jouw apparaat. Aangezien jij het LCD scherm van die camera van je veelvuldig gebruikt bij het opnemen van beelden en bekijken van jouw resultaten, is het belangrijk dat dit scherm goed vrij is van vuil, beschadigingen en krassen.

Dat geldt met name voor alle moderne digitale camera’s die niet over een zoeker beschikken en daarom volledig afhankelijk zijn van hun ingebouwde LCD scherm. Meer bescherming op jouw kostbare digitale apparaat is dan ook zelden een slechte zaak.

Vervolgens is er het geval van licht schittering. Glasafwerkingen hebben de neiging om licht te reflecteren, wat het maken van een foto in heldere omgevingen flink kan vermoeilijken. Een anti reflecterende LCD scherm bescherming houdt niet alleen jouw LCD scherm veilig, maar biedt je tevens een beter zicht op die foto die jij probeert te maken.

Scherm beschermers zijn echter ook kwetsbaar voor mogelijke krassen en scheuren. Maar ze fungeren als een extra beveiligingslaag, wat soms alles is wat jij maar nodig hebt.

Er zijn meestal twee soorten LCD scherm beschermers: plastic folie en gehard glas. Plastic beschermers zijn behoorlijk goedkoop, maar zijn niet al te stevig en zijn behoorlijk gevoelig voor krassen.

Tempered glass of ook wel LCD scherm bescherming met gehard glas biedt een betere weerstand tegen krassen, en wat nog belangrijker is: het isoleert jouw scherm een beetje tegen valpartijen. Gehard glas bootst ook nauwkeuriger het gevoel van jouw originele LCD scherm na, waardoor het veel prettiger in gebruik is.

Een bescherming van gehard glas is een stuk duurzamer en is vaak gecertificeerd met een 9H hardheid. Die 9H hardheid is, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, geen onderdeel van de hardheidsschaal van Mohs. 9H Hardheid verwijst er echter naar dat het scherm niet bekrast wordt bij het gebruik van een 9H potlood, de hardste variant van alle standaardpotloden.

De 9H hardheid is desondanks behoorlijk krasbestendig: Sleutels, munten en normale slijtage zullen dit gecoate oppervlak van jouw camera LCD scherm niet bekrassen. De bovenste laag ervan is alsmede vaak speciaal behandeld om water, olie en vuil af te stoten.

Plus het is nog anti-bacterieel ook. Da’s heel prettig, want onderzoekers hebben namelijk ontdekt dat er meer bacteriën op bijvoorbeeld de gemiddelde mobiele telefoon zitten dan op een toiletbril. Oefff...

Er is vooral geen goed tegenargument te bedenken om niet een LCD scherm bescherming van gehard glas te gebruiken als je jouw camera kit in relatief ruwe situaties gebruikt, zoals tijdens het fotograferen van dieren in het wild en bij stoere sporten. Een scherm bescherming voor jouw LCD glas van Camera-Mania kan jou eenvoudig en betaalbaar voor een kleine mini camera ramp behoeden.

Voorkomen via Camera-Mania is altijd beter dan elders een defect LCD scherm te genezen!

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=scherm+bescherming

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=glas+LCD