Dit verhaaltje is speciaal voor alle videofilmers die werken met een mirrorless Sony, Olympus, Panasonic of Blackmagic Pocket Cinema camera.

De Aputure DEC adapter van Camera-Mania.nl is een unieke tool die echt een hoop problemen kan oplossen voor de één-persoons-camera-crew. Het is in principe een adapter voor Canon lenzen voor de Sony E-mount of een Micro 4/3 camera connector waarmee je handig het diafragma van de lens kan bedienen en tevens via een draadloze handgreep kan scherpstellen.

Dit is een geweldige oplossing voor een handheld rig, omdat je hiermee eenvoudig de focus en opname kan besturen zonder jouw hand van de rig te verwijderen, waardoor de video opname constant soepel en stabiel blijft.

De controller van de Aputure DEC bevat een LED display dat de focus en f-stop details weergeeft. Een scrollwieltje bij je wijsvinger past de iris simpel aan. Jouw duim regelt het starten & stoppen van de opnames en er zit een tuimelschakelaar op om de scherpstelling aan te passen. De snelheid hiervan wordt geregeld door hoeveel je deze schakelaar beweegt.

Er zijn ook A en B knoppen om scherpstelmarkeringen in te stellen, zodat de focus niet voorbij een bepaald punt komt als je probeert een ‘rack focus shot’ te maken. De controller zelf werkt op een oplaadbare batterij.

Deze externe en draadloze op afstand te bedienen Aputure DEC adapter van Camera-Mania.nl is een geweldig product om te gebruiken. Je hoeft namelijk niet meer in de buurt van de camera te zijn om te kunnen focussen. Het is geschikt voor alle Canon EOS EF en EF-S lenzen.

Er is tevens een MFT M43 camera versie beschikbaar met een 0.75x focal reducer. Deze zogenaamde Aputure DEC LensRegain uitvoering biedt de mogelijkheid om nog beter gebruik te maken van het EF-glas op een micro 4/3 sensor. Het geeft je een extra stop van het diafragma plus het vermogen om te werken met een nog professionelere crop-factor.

Zo’n Aputure DEC adapter van Camera-Mania.nl wordt onmiddelijk met werkelijk alles geleverd wat je maar nodig hebt om er direct met je Canon cine-lens mee aan de slag te gaan. En na het gebruik ervan berg je alle spulletjes weer netjes op in zijn stevige opbergkoffer.

Nou camera matrozen: alle hens nu aan Aputure DEC!
3 ,2 ,1... Lights, Camera, Camera-Mania Action!