De natuur biedt in de herfst perfecte achtergronden, profiteer hiervan!

Indien jij in een omgeving woont waar de bladeren prachtige herfstkleuren aanbieden, dan lijkt het bijna onmogelijk om hier niet een goede foto van te maken. Toch hebben wij hier nog enkele tips voor je:

Kies een locatie in de buurt om een foto montage te schieten. De optimale plek hiervoor verkennen kunnen we zeker een basis portret fotografie vereiste noemen, maar wacht niet een gehele week tussen jouw verkenningsreis en de actuele foto shoot.

Kleuren kunnen snel veranderen, bladeren vallen en op sommige plaatsen worden natuurparken zelfs voor gedeeltes afgesloten als voorbereiding op de winter.

Houd de zon in de gaten. In tegenstelling tot de kleurovergang van de bladeren, blijft de zon vooralsnog altijd voorspelbaar. Maar als jij het niet bijhoudt, zou je kostbare gouden uren minuten kunnen missen. Naarmate die dagen korter worden, komt de zonsondergang ook steeds vroeger.

Door simpelweg op het internet te kijken hoe laat de zon precies ondergaat, zou jij de juiste informatie moeten verkrijgen die je nodig hebt om te voorkomen dat de duisternis jouw fotografisch hart beroerd raakt.

Laat jouw onderwerpen zich goed aankleden. Dit lijkt voor de hand liggend, maar jij zou je verbazen hoeveel personen er wel niet voor een buitenshoot in oktober met een jurkje die meer bedoeld is voor midden juli erop uit gaan.

De beste garderobe voor dit soort herfst opnames is meestal iets neutraals en basic, dus vecht niet direct voor de aandacht met die geweldige herfst tinten op de achtergrond. En wat nog belangrijker is: let op de uitdrukkingen van de mensen op de foto’s.

Begin eenvoudig. De mogelijkheden zijn eindeloos als het gaat om portretten in de natuur, maar soms lijken al die opties een beetje overweldigend. Wellicht is het leuk om de foto sessie gewoonweg te beginnen met een ongecompliceerd portret, waarbij gebruik wordt gemaakt van de schoonheid van het gebladerte op de achtergrond.

De natuur levert iedereen een geweldige show, dus dat wens je uiteraard ook zoveel mogelijk terug te zien in jouw foto’s. De details maken echter het verschil. Laat je onderwerp bijvoorbeeld wat bladeren oppakken of met hun schoenen door een stapel bladeren gaan. Het kan alsook meehelpen een fotografisch verhaal te vertellen in plaats van een willekeurige collectie van mooie, maar onsamenhangende portretten te maken.

Gebruik de video licht achtergrondverlichting van Camera-Mania in jouw voordeel. Backlighting van portret onderwerpen is op dit moment al een zeer populaire fototechniek, maar de herfst is zonder meer de beste tijd om dit toe te passen.

Je krijgt hierdoor het typische, dromerige flare-effect dat zoveel fotografen prachtig vinden, plus het geeft tevens de mogelijkheid om die mooie bladeren een verbazingwekkend verlicht uiterlijk te geven.

Ga niet de gehele tijd foto’s maken met het diafragma geheel open. Als we denken aan portretten, denken we vaak aan snelle lenzen en wazige achtergronden... Maar herfst portretten kan je beter eerder als een landschapsfoto benaderen. Wanneer jij op deze wijze denkt, dan heeft een F/1.4 diafragma niet zoveel zin meer.

Door het te verlagen tot F/8 of zelfs verder, kan je scherpere achtergronden krijgen en zelfs een beetje van de focus op de bladeren richten. Dat was toch wat jou in de eerste instantie naar buiten bracht, of niet soms?

De herfst wacht buiten al op jouw camera en de video licht achtergrondverlichting van Camera-Mania. Wat houdt jou nu nog tegen om een perfecte herfst portret shoot te nemen?

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=video+licht

Deze herfst foto tips zijn afkomstig van popphoto.com