Mensen zijn vaak teleurgesteld over hun eerste pogingen met een nieuwe camera. Op de een of andere manier zien de foto’s er namelijk niet zo goed uit als dat ze gehoopt hadden. Dat komt omdat, hoewel je nieuwe camera misschien in staat is om betere foto’s te kunnen maken, het wat tijd en moeite kost om te leren hoe jij hier het meeste uit kunt halen. Dus in de post van vandaag wil Camera-Mania graag enkele tips met jou delen om direct al het meeste uit je nieuwe camera te halen.

Lees de handleiding 

De moderne digitale camera’s zijn veelal redelijk complexe apparaten met talloze functies en mogelijkheden. De manier waarop jij deze functies gebruikt en beheert, verschilt per cameramodel. Dus wees niet eigenwijs maar lees de handleiding door om in ieder geval een idee te krijgen van wat al die knoppen doen. Op die manier mis je geen belangrijke opname omdat je even niet meer weet hoe je iets optimaal moet instellen!

Leer de basisprincipes van compositie 

Het belangrijkste onderdeel van het fotograferen ben jij de fotograaf en niet de camera. Als jij jezelf een aantal basisregels aanleert voor het samenstellen van foto’s, dan kan je al snel geweldige foto's maken. 

Na verloop van tijd, als jij deze regels steeds meer gaat toepassen, zal je deze op een natuurlijke manier gaan toepassen en zul je zo het ‘oog’ van jezelf als fotograaf ontwikkelen, of te wel het vermogen om een foto samen te stellen zonder hier al te veel over na te hoeven denken.

Leer meer over de belichtingsdriehoek 

De belangrijkste bedieningselementen die van invloed zijn op een fotocamera wordt ‘de belichtingsdriehoek’ genoemd. Dit zijn de sluitertijd, de ISO waarde en het diafragma: ofwel de drie belangrijkste elementen van een camera waarover je controle hebt en waarmee jij de hoeveelheid licht mee kan variëren die je vastlegt. Begrijp dit soort zaken en de wereld van de fotografie zal aan jouw voeten liggen.

Leer meer over licht 

De basis van een camera is dat het slechts een apparaat is om licht op te vangen. Dat is zeker niet veranderd sinds deze voor het eerst in de 19e eeuw werd uitgevonden. Licht is om deze reden een heel belangrijk onderdeel van fotografie. 

Verschillende tijden van de dag bieden verschillende lichtkwaliteiten, waarbij het licht zo rond zonsondergang en zonsopgang een warmere, zachtere gloed aan onze beelden verstrekt, terwijl het middaglicht minder flatterend is, met een scherp contrast en matte kleuren.

Wen eraan om je camera altijd met je mee te nemen 

De beste camera is altijd degene die we bij ons hebben. Dus als je net een nieuwe camera hebt gekocht, maak er dan een gewoonte van om hem overal mee naar toe te nemen en oefen het gebruik ervan. Als jij je camera altijd bij je hebt, dan zal de frequentie waarmee jij het gebruikt alsook toenemen! Zelfs van nul naar één foto per dag gaan is altijd beter dan niets! 

De reden dat mensen ergens in slagen is niet omdat ze hier per se beter in zijn dan andere mensen. Het is omdat ze blijven volharden, ondanks de tegenslagen, frustraties en mentale barrières... vóór het mogelijke succes die zij op hun levenspad onderweg tegenkomen. 

Bij fotografie is dit hetzelfde. De beste fotografen ter wereld zijn allemaal begonnen zonder enig idee wat ze nou precies aan het doen waren. Wat hen heeft gebracht waar ze nu zijn, was een drive om te slagen en de bereidheid om er moeite voor te doen. Plus in sommige gevallen de juiste accessoires van hun leverancier van fijne camera accessoires, zoals Camera-Mania! 

https://www.camera-mania.nl/ 

Bron: nomadicmatt