Van een rugtas tot schoudertas, van harde koffer tot een sling bag, iedereen heeft een cameratas van Camera-Mania nodig!

Het kan soms moeilijk zijn om de beste soort cameratas uit te kiezen. Er zijn zoveel verschillende soorten bij Camera-Mania verkrijgbaar, allemaal ontworpen voor een iets andere gebruiker.

Dus is het belangrijk om de juiste te vinden die bij jouw behoeften past. Misschien draag jij een grote DSLR camera met verschillende extra lenzen met je mee, of misschien heb je enkel een super compacte camera die je veilig met jou mee wilt nemen tezamen met al jouw andere reisbenodigdheden.

De keuze is groot. Maar als je over een eenvoudige point-and-shoot camera beschikt, dan heb je aan een kleine tasje genoeg.

Indien je echter een spiegelloze of DSLR camera's met een grote hoeveelheid lenzen en andere items zoals flitsers, filters en verschillende andere camera accessoires bij je hebt, dan heb je echt wel een grotere tas nodig.

Bescherming is daarnaast alsook een factor. Ben je wellicht op reis in de regen, of in de hete zon? De juiste Camera-Mania camera tas kan jouw spullen dan heel goed meehelpen te beschermen.

Schoudertassen

Schoudertassen zijn het meest traditionele type cameratas. Schoudertassen zijn gemakkelijk te hanteren en je hebt snel toegang tot jouw spullen. Hun enige nadeel is dat als jij het langdurig over één schouder draagt, het iets ongemakkelijk kan worden.

Messenger bags lijken veel op schoudertassen. Ze zijn wat breder, maar veelal slanker en hebben naast ruimte voor cameratoestellen, soms ook een laptopsleuf en vaak opbergvakken voor papierwerk, pennen en andere accessoires.

De rugtas

Een rugtas is de beste keuze voor wandelaars, landschapsfotografen en reizigers die zware spullen over lange afstanden moeten dragen en ze daarnaast goed beschermd moeten houden. Toegang tot jouw uitrusting is echter niet zo eenvoudig, omdat je de rugzak moet afdoen alvorens jij er iets uit kan pakken.

Sling bags zijn bedoeld om het comfort van een rugtas aan te bieden, met een vergelijkbare toegang als een schoudertas. Ze kunnen naar voren zwaaien om als een schoudertas geopend te worden en je kan het naar achteren zwaaien als een rugzak. Ze zitten qua ontwerp een beetje tussen een schoudertas en rugtas in.

Er zijn daarnaast uiteraard nog andere mogelijkheden, zoals kleine neoprene tasjes, mini tassen of een opbergkoffer. Plus vergeet natuurlijk ook niet de afzonderlijke lens tassen.

Lens tassen

Neopreen lens tassen van Camera-Mania zijn specifiek ontworpen om een cameralens in op te bergen en veilig met jou mee te dragen. Het heeft veelal een handige trekkoordsluiting die zorgt voor gemakkelijke toegang tot de lens.

Zacht neopreen materiaal biedt een uitstekende bescherming en schokabsorptie voor jouw lens. Plus ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten om beter bij jouw lens te kunnen passen.

Er is niets ergers dan je camera beschadigen terwijl je op pad bent. Maar ook wanneer jij diezelfde camera thuis bewaart is het belangrijk om het goed beschermd op te bergen. Dit zijn redenen genoeg om nu ook direct te gaan kijken naar die fijne en veilige camera hoesjes en tassen collectie van Camera-Mania. Je camera apparatuur zal je voor immer dankbaar zijn!

hoesjes tassen

schoudertassen

rugtas

lens tassen