Camera-Mania tips voor hondsbeeldige foto’s

Je hond of honden op de foto zetten is de beste manier om jouw vaardigheden op het gebied van het fotograferen van dieren te oefenen en tegelijkertijd een geweldige tijd met jouw huisdier te beleven. En omdat honden onze beste vrienden zijn, zijn foto’s van hen dan natuurlijk altijd populair.

Dus als jij ook indruk wilt maken op al jouw social media volgers, het profiel van jouw hond wilt promoten op Instagram of heel stiekem jezelf als hondenfotograaf wilt promoten, pak dan nu jouw camera bij de hand en ga die schavuit van je kieken.

Camera-Mania geeft jou hieronder nog enkele tips om nog betere hondenfoto’s te kunnen creëren:

Het maken van een fotosessie met honden is een leuk idee, maar je moet jezelf er wel een beetje op voorbereiden. Het is namelijk bijna onmogelijk om een hond stil te laten zitten en in de camera te laten kijken.

Daarom moet een hondenfotograaf in de eerste plaats leren zich aan te passen aan de gewoonten en de stemming van een hond. Bovendien moet je hoogwaardige foto-apparatuur gebruiken die snel fotograferen van elke actieve hond mogelijk maakt. Hier kan Camera-Mania jou uiteraard prima bij assisteren!

Hebbeding cameralenzen

Let bij het kiezen van lenzen op het diafragma. Als het diafragma groter is, is een kleiner deel van de foto scherp en wordt de foto scherpgesteld op het onderwerp. Met een groothoeklens kan je meer van de scène vastleggen.

Met telelenzen kan je op korte en grote afstanden foto’s van hoge kwaliteit maken. Dit is vooral belangrijk bij het fotograferen van honden, aangezien jij ze in de meest natuurlijke omgeving wilt vastleggen, zonder afgeleid te worden door externe factoren.

De standaard brandpuntsafstand is overigens 50 mm, een objectief die perfect is voor hondenportretten.

Gebruik ultrabrede hoeken

Jij kan zeer fraaie en interessante composities creëren wanneer jij gebruik maakt van ultrabrede beeldhoeken. Dit is van dichtbij fotograferen op een zeer korte afstand. Zo kan jij eveneens coole effecten produceren die bij een mens bijna nooit goed uit de verf zal komen.

Gebruik een prime-lens

Als het moeilijk voor je is om een hond stil te laten zitten voor een goede hondenfoto, probeer dan rondom je hond te rennen en een perfect moment te vinden om een foto te maken.

Professionele fotografen zeggen dat het een goed idee is om een prime-lens met een vaste brandpuntsafstand te proberen. Op deze manier moet jij namelijk zelf bewegen om je object scherp te krijgen. Plus het geeft je over het algemeen heel mooie kwaliteit foto’s!

Gebruik natuurlijk licht

Neem voor betere resultaten honden foto’s op specifieke tijden van de dag. Overweeg het bijvoorbeeld tijdens het gouden uur te doen. Dit is die beroemde tijd van net na zonsondergang of voor zonsopgang, wanneer de zon prachtige gouden kleuren en een geweldige sfeer op je foto’s tevoorschijn tovert.

Een ander geweldig idee voor het maken van foto’s van honden is om het bij bewolkt weer te doen. Wolken geven namelijk een mooie gloed aan je foto’s en laten ze er geweldig uitzien!

Ga van natuurlijke poses uit

In plaats van een hond te dwingen speciale poses te maken (en als jij niet zelf de eigenaar bent, is het onwaarschijnlijk dat je daarin slaagt), pas jij je gewoon aan zijn gewoonten en ‘humeur’ aan.

Honden liggen bijvoorbeeld graag op de bank en je zou dit op je foto kunnen laten zien. Jij kan ook een tijdschrift naast de hond neerleggen en zo een heel grappige foto maken. Het lijkt er dan op dat die hond even iets leest...

Beweeg langzaam

Als jij een hond in een bepaalde houding wilt vastleggen (bijvoorbeeld zittend of liggend), beweeg dan heel langzaam gehurkt met een camera rondom de hond. Vermijd hierbij oogcontact. Wellicht kan je zo enkele foto’s maken alvorens het dier besluit op te staan en zich uit de voeten te maken...

Honden zijn bijna als kleine kinderen. Daarom kan wat geschikt is voor kinderfoto’s ook vaak gebruikt worden om hondenfoto’s mee te verbeteren.

Nou, dit waren al redelijk wat bruikbare tips. Camera-Mania wenst jou al het geluk om je ‘La Woef’ fotografie kunsten een aangenaam succes te laten worden! Heel misschien loopt jouw unieke oef-woef-waf foto project nou wel hondsbeeldig af!

Accessoires