Volgens de kenners en het internet is de iPad de meest populaire tablet ter wereld. Alleen al in het vierde kwartaal van 2018 werden er bijna 10 miljoen iPads verkocht... En zodoende vertegenwoordigen zij dan ook 35 procent van het totale marktaandeel van tablets. Veel meer dan welke andere fabrikant dan ook!

Zodoende kunnen wij hier bij Camera-Mania inderdaad niets anders dan concluderen dat al die iPads in hun hoesje wel heel geliefd zijn. Hieronder volgen daarnaast enkele redenen waarom een iPad alsook absoluut een heel goede fotografie buddy is.

Draagbaarheid

Een iPad Air of andere tablet is heerlijk licht te noemen en veelal draagbaarder dan de meeste laptops. Zo’n iPad is voor velen dan ook de ultieme digitale aktetas! Zijn draagbaarheid maakt het handig om het heel fijn overal mee naartoe te nemen.

Om je werk te tonen

Jij kan er aangenaam al jouw werk of portfolio op laten zien. Als fotograaf spreekt je werk voor zichzelf en als commercieel fotograaf krijg jij daardoor al vlot allerlei volgende opdrachten.

Het scherpe Retina display op de iPad zorgt voor een maximale helderheid van al jouw foto’s en maakt het voor de kijker wel heel gemakkelijk om naar de details te kijken door eenvoudig ‘in te zoomen’, of via een vingerbeweging door al jouw foto’s of albums te bladeren.

Bewerken en delen foto’s

Afbeeldingen bewerken en delen is eenvoudig. Er is uiteraard de voorkeur voor nabewerking op jouw eigen PC met behulp van een grote monitor en stylus.

Maar je zou natuurlijk ook eens kunnen uitproberen wat Snapseed, VSCO, Adobe Photoshop Express en Instagram op een iPad Pro voor jou kan betekenen.

En wat het gebruik van dit type apps eveneens krachtig maakt, is het gemak waarmee jij al jouw opnames supersnel online kan delen via al jouw sociale media accounts of het kunt uploaden naar een zogenaamde ‘cloud’ opslag .

Lezen en leren

Het lezen van ebooks, PDF’s en online stap-voor-stap handleidingen gaat ideaal op de iPad. Alhoewel het niet direct het genot van een fysiek boek zal verslaan, is het wel enorm praktisch aangezien het reizen met zelfs één dik boek al zoveel meer ruimte in beslag neemt!

Er zijn zoveel apps

In de Apple app store zijn zoveel handige en unieke tools speciaal voor de fotograaf beschikbaar.

Denk bijvoorbeeld aan ‘LightTrac’, welke de hoek van zon en maan voor elke locatie berekent, of ‘The Photographer’s Ephemeris’ die je laat zien vanuit welke richting de zon op elk moment van de dag schijnt, ongeacht welke locatie je kiest.

Er is eveneens een gratis lichtmeter (‘Pocket Light Meter’) die jij altijd bij je kan hebben. Het is onmisbaar voor fotografie met een handmatige camera. Meet hiermee gereflecteerd licht of maak wederkerigheidsberekeningen.

Met de ‘Simple DoF Calculator’ kan jij heel handig de scherptediepte en hyperfocale afstand berekenen voor bepaalde fotografische instellingen.

iPad vrienden

Zoals jij reeds gelezen hebt, is die iPad wel een heel handige buddy voor bij al jouw fotografische (of video) activiteiten. Maar om er zeker van te zijn dat de iPad jou ook iedere keer weer volop kan assisteren, raden wij wel aan om er even een behoorlijk beschermend hoesje van Camera-Mania omheen te doen. Zo blijf je iPad vrienden voor het leven!

iPad

Via: digital-photography-school