Of je nu een stuk camera glas van een andere lensfabrikant wenst te proberen of jouw antieke lens wilt gebruiken, een lensadapter of stepping adapter van Camera-Mania helpt jou graag.

Recentelijk hebben verwisselbare mirrorless camera’s een geheel nieuw fotografisch leven ingeblazen: zonder spiegel en een ondiepe back-focus kunnen deze namelijk eenvoudig oudere type Contax, Leica, Canon mounts of andere klassieke lenzen accepteren. Plus vergeet hierbij ook niet die lenzen voor zowel huidige als oudere soorten spiegelreflexcamera’s.

Wil jij jouw camerasysteem dus nog flexibeler maken? Deze magische stepping adapter ringen van Camera-Mania zorgen ervoor dat heel veel lenzen op je camera gaan passen terwijl ze daar in eerste instantie niet voor gemaakt waren.

Met lensadapters kan je een verscheidenheid aan prachtige alternatieve lenzen gebruiken, waaronder écht exotische optieken en mogelijke klassiekers die zo uitzonderlijk zijn dat jij jezelf misschien afvraagt waarom deze nog niet voor de nieuwe camera systemen zijn vervaardigd.

En alhoewel die moderne lenzen die speciaal voor jouw camera zijn gemaakt echt wel geweldig kunnen zijn, is het hebben van andere opties ook artistiek prettig en soms heerlijk opwindend.

Hoe deze lens stepping adapters werken. Het ene uiteinde is ontworpen om een specifiek merk en / of type lens te accepteren; het andere uiteinde is ontworpen om in jouw camera te passen.

Doorgaans is er geen communicatiebrug om de lensgegevens naar de camera te laten sturen (of omgekeerd), dus elektronisch aangedreven lensfuncties van met name autofocus en automatische diafragmawaarde werken niet wanneer deze lens op de adapter is bevestigd.

Je moet dan ook handmatig scherpstellen en het diafragma fysiek stoppen voordat jij gaat fotograferen. De lens kan alsook geen EXIF-gegevens overbrengen naar de camera.

Omdat aangepaste lenzen veel van de automatische functies van jouw camera annuleren, vertragen ze jou en zijn daarom mogelijk niet geschikt voor ‘snelle’ toepassingen. Maar voor landschappen, architectuur en andere onderwerpen zijn ze zéér geschikt.

Indien jij van camerasysteem bent veranderd, maar de inventaris van lenzen vanuit jouw oude systeem niet kwijt wilt, kan je mogelijk een adapter installeren en ze toch blijven gebruiken.

Lens stepping adapters zijn meestal low-tech èn niets meer dan een machinaal bewerkte ring die perfect tussen jouw lens en camera past.

Lensadapters kunnen jouw wereld echter flink openen voor een reeks interessante alternatieven. Of het type camera lens waar jij speciaal naar op zoek bent. Eén die bizar of klassiek is... of wellicht gewoon niet langer meer gemaakt wordt.

Een lens stepping adapter van Camera-Mania.nl biedt jou een brug naar vele unieke artistieke bestemmingen!

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=lens+stepping

Met camera hulp van popphoto.com