De licht storm van Aputure

Op papier heeft de Light Storm LS1S van Aputure indrukwekkende producteigenschappen. Het is ongeveer zo groot als een 15-inch MacBook Pro, bevat 1536 LED’s, een kleurtemperatuur van 5500K (er is ook een versie met twee kleuren 3200-5500K) en een stralingshoek van 25 graden. De LED’s hebben een levensduur van meer dan 100.000 uur en hebben een CRI 95+.

De Light Storm weegt ongeveer 2 kg en voelt geruststellend robuust en goed gebouwd aan. Het is daardoor in staat om de ontberingen van het videofilmen te weerstaan. Het ontwerp is goed doordacht en het frame is gemaakt van speciaal aluminium.

Het openen van de klapdeurtjes onthult al zijn LED’s, welke allen heel dicht bij elkaar geplaatst zijn. Ze zijn gerangschikt in een honingraatpatroon en Aputure zegt dat dit de videolamp in staat stelt dezelfde output te bereiken als een 1K lamp, maar dan in een veel kleinere eenheid die slechts 120 Watt aan stroom trekt!

Het geheim

Het geheim tot deze dichtheid van LED’s bevindt zich achterop het apparaat: de achterzijde van deze LS1 lamp fungeert namelijk als een koellichaam, die uit één grote grill bestaat. Dit maakt een natuurlijke convectiewarmteoverdracht mogelijk en is dusdanig ontworpen om te voorkomen dat de LED’s oververhit raken.

De lamp kan gevoed worden via het lichtnet of met behulp van een batterij. Jij kan kiezen of je een V-lock plaat of een zogenaamde Anton Bauer-plaat aan de achterkant van de controller wilt bevestigen.

Ultra-portable

Dit betekent dat deze licht storm lamp zeer draagbaar is en zowel binnen als buiten gebruikt kan worden.

Op de controller zit een aan/uit knop, een dimmer schakelaar om de helderheid te regelen en een digitale uitlezing die zijn output als een percentage weergeeft. Jij kan de output van de lamp overigens wijzigen tussen de 10-100%.

Diffuus

De lamp is behoorlijk krachtig en kan zo dus behoorlijk harde schaduwen creëren. De LS1 wordt geleverd met een pakket diffuus papier. Volgens Aputure hebben hun technici 53 modellen diffuus papier getest (voor meer dan 2000 uur) om zo de beste varianten voor dit product te selecteren.

Perfecte keus

In tests is men erg onder de indruk van de LS1. Zijn body voelt zeer robuust aan, het is heel veelzijdig en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Zijn uitvoer is alsook behoorlijk flexibel en ook heel belangrijk: het ziet er goed uit voor de camera!

Het kan zodoende de perfecte keuze zijn voor professionals met een bescheiden budget.

Ben jij nu ook al startklaar voor die Apurture licht storm van Camera-Mania?!

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=licht+storm

Via: newsshooter.com