Een mini photo studio box van Camera-Mania en/of Actioncam-Mania is een geweldige manier om te beginnen met het fotograferen van producten. Ze zijn perfect voor fotografen die te weinig ruimte of budget hebben om een uitgebreide studio te creëren.

Wat is een mini photo studio box

Zo’n mini photo studio box is compact en draagbaar. De meesten hebben een eigen verlichtingssysteem, dus hoef jij die niet apart te bestellen. Maar er zijn natuurlijk eveneens goede separate studio lampen verkrijgbaar.

De photo studio box is veelal vervaardigd uit een materiaal dat als een natuurlijke diffuser fungeert. Dit is perfect voor natuurlijk licht en mogelijke flitsers.

Het zorgt er eveneens voor dat het licht op het product valt zonder dat er harde schaduwen en belichtingen ontstaan. Plus wanneer jij klaar met jouw klus bent, dan zijn ze gemakkelijk in te pakken en op te bergen. Da’s heel ideaal!

Het maximale uit jouw mini photo studio box halen

Het is belangrijk om te onthouden dat een mini photo studio box enkel geschikt is voor het fotograferen van vrij kleine objecten. Indien jouw afbeeldingen mensen zijn of veel grotere producten dan een gemiddelde brood, dan verwijzen we jou linea recta naar een traditionele studio opstelling.

Echter bij kleinere objecten, zoals sieraden, horloges, boeken en nog veel meer mogelijkheden, is een mini photo studio ideaal om een optimale verlichtingsomgeving voor jou te regelen.

Die mini photo studio box biedt zelfs veel meer controle dan een standaard foto studio! Dit gebeurd door ultiem op het verlichte gebied te concentreren in een ruimte die gewoonlijk niet meer dan twee voeten groot is.

De studio lamp

Er zijn talloze manieren om het contrast, de intensiteit en de kleur van het licht in een (mini) photo studio aan te passen. Jij kan bijvoorbeeld een studio lamp gebruiken die op verschillende kleurtemperaturen is ingesteld en deze verder wijzigen met gels en scrims.

Of jij kan alsook eerst die mini photo studio box oplichten en vervolgens een filter op jouw camera gebruiken om de ideale look te verkrijgen.

Achtergronden

Door de photo studio te bekleden met achtergronden van verschillende kleuren (dit is vaak al bij de aanschaf van een studio box inbegrepen), kan jij de ideale achtergrond voor jouw fotosessies al snel en eenvoudig wijzigen.

Je kan idem dito gevarieerde achtergrondskleuren gebruiken om indirect de helderheid en de kleur van het licht in de mini photo studio box te regelen en deze uit het zicht van de lens te plaatsen, alwaar deze kan meehelpen het licht te absorberen en/of te reflecteren.

Des te meer jij experimenteert, des te beter je dit alles onder de knie zult krijgen en des te gemakkelijker jij de kleur, helderheid en het contrast van jouw verlichting simpel dankzij hulp van stuiterend of geabsorbeerd licht kan transformeren.

Een mini photo studio box van Camera-Mania en/of Actioncam-Mania biedt jou zeker professioneel licht in je duisternis!

photo studio

https://www.actioncam-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=studio+box

Bronnen: expertphotography.com & wiki.ezvid.com