Een mini statief is perfect voor het creëren van stabiele foto’s in situaties waarin een standaard tripod simpelweg te groot is.

En heel soms is dit kleiner zijn eigenlijk beter! Een mini statief van Camera-Mania bewijst het.

Het is perfect voor reizen, webcams en toepassingen die gewoon een kleinere (en lichtere) tripod vereisen.

Verrassend veel waar

Al deze modellen variëren een beetje in grootte en eigenschappen, maar ze bieden allemaal verrassend veel waar voor hun geld.

Om deze reden is een mini statief van Camera-Mania dan ook een perfect cadeau!

De belangrijkste motieven om een mini statief aan te schaffen, zijn dezelfde redenen waarom andere fotografen en cameramannen (of –vrouwen) graag zo’n mini tripod gebruiken: voor stabiliteit, iets om de camera mee vast te houden en om soepel te kunnen ‘pannen’.

Stabiliteit

Qua stabiliteit zijn al deze Camera-Mania mini-statieven met name geweldig voor fotografisch gebruik met kleine tot middelgrote camera’s voorzien van kleine tot middelgrote lenzen.

Géén enkele van deze handige mini-statieven werkt namelijk goed samen met grote DSLR’s voorzien van zware lenzen...

De meeste mini statieven van Camera-Mania kunnen de gebruiker ervan assisteren met het in de hand vasthouden van de camera als een soort camera-grip.

Er is echter een variant die dit niet kan: de flexibele mini tripod. Maar dat is om een reden, want deze kleine rakker heeft namelijk een andere specialiteit!

Unieke octopus!

Dit statief is namelijk vervaardigd uit een flink aantal ‘kogelgewrichten’, opdat zijn speciale ‘octopus’-achtige poten in iedere gewenste vorm gebogen kan worden.

De uiteinden van de statief-benen zijn bijna volledig bedekt met rubber voor extra grip. De rest van de kogelgewrichten bevatten rubberen ringen om zich vast te kunnen grijpen aan van alles waar ze maar omheen gewikkeld worden.

Een mini statief van Camera-Mania is een perfecte miniatuur-statief oplossing voor alle amateurs en professionele camera liefhebbers die niet een duurder of groter statief nodig hebben voor dagelijks gebruik.

Reisstatief

Zo’n mini statief is alsook een heel goed reisstatief voor iedereen die niet met een standaard statief wil reizen. Nou, waar wacht je nog op. Overweeg wat zo’n behulpzame mini-camera-assistent van Camera-Mania voor jou kan betekenen!

mini statief