Het ziet er in eerste instantie héél lief uit, zo’n mini statief, of wellicht de mini-me of wannabe van zijn grote tripod broer. Maar onderschat deze kleine rakker niet, want waar iets kleins wel niet heel groot in kan zijn!

Als jij een fotograaf, videograaf of een reisliefhebber bent, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een puik mini statief voor jouw smartphone of mirrorless camera.

Stuk compacter

In vergelijking met een gewoon statief is een tafelmodel tripod uiteraard een stuk compacter en veel gemakkelijk te vervoeren. De meeste mini statieven zijn zelfs klein genoeg om in jouw jas- of broekzak te passen, waardoor ze een geweldige optie zijn voor al die creatieve personen die veel draagbaarheid wensen.

En ondanks het kleine formaat is een mini statief solide, stabiel en kan het eveneens foto’s van hoge kwaliteit afleveren.

Jij kan zo’n mini statief prima binnenshuis, buitenshuis of op een bureau gebruiken. Het kan simpel worden aangepast om de perfecte foto te maken op een ruig terrein, of om ervoor te zorgen dat jij absoluut een scherpe foto verkrijgt bij weinig licht.

Enige wat je nodig hebt

Een stevig statief is veelal de enige oplossing voor bij veel opname toepassingen. Maar een mini statief is vaak het enige wat jij dan nodig hebt.

Het is meestal is de beste optie. Een mini statief of ook wel tafel statief genoemd, is een handige oplossing voor op reis, bij het vloggen, in kleine ruimtes of op locaties waar je discreet tevoorschijn moet komen.

Afhankelijk van waar jij een mini statief op plaatst, kan je vrijwel elke gewenste hoogte bereiken. Maar omdat ze zo heerlijk ultra compact zijn, zijn ze uiteraard ook handig voor macro opnamen en kikkerperspectieven.

Bijzonder nuttig

Mini statieven zijn daarnaast ook bijzonder nuttig voor het ondersteunen van hulpverlichting, microfoons en andere accessoires.

Kortom, een mini statief is een gadget die elke fotograaf, van beginners tot professionals, echt wel zou moeten bezitten.

Buddy op drie poten

Voor de beste en betrouwbare camera buddy op drie poten, met als enig doel om je camera stabiel houden, ga je vlot naar Camera-Mania om zo die fijne wandelkameraad ook daadwerkelijk bij jou in huis te halen! Onmetelijk veel vriendschap is hierbij verzekerd!

mini statief

Bronnen: fixthephoto, reviewgeek & bhphotovideo