Personen beginnen om verschillende redenen met fotografie (versus het nemen van foto’s of selfies). Het kan een belangrijke gebeurtenis in het leven zijn die eraan komt, zoals een nieuwe baby, bruiloft, speciale verjaardag of die overzeese trip waar al vele jaren voor werd bespaard die deze camera mania start.

En mocht het nou zijn dat je zou willen weten waarom bij zoveel camera lieden het fotograferen zoveel passie opwekt, nou dan zouden dit enkele redenen kunnen zijn waarom fotografie een grote hobby voor hen is:

Evenementen en herinneringen vastleggen. Met fotografie kan je unieke foto’s van speciale gebeurtenissen, dierbare tijden en bijzondere plaatsen maken. Dit is om voor altijd vast te leggen van wat er is gebeurd en het stelt jou in staat om ze te delen met vrienden en familie, hetzij in digitale vorm of meer permanent met afdrukken in fotoboeken. “Een foto zegt meer dan duizend woorden” lijkt me in dit geval een perfecte uitdrukking om die belangrijke herinneringen te bewaren.

Veel plezier beleven. Er is zoveel plezier te ervaren met een camera. Je zou met familie op het strand kunnen zijn of bij een picknick, willekeurig door de straten van een stad kunnen wandelen om aldaar zonder dat ze het weten vreemdelingen te fotograferen, je kan dieren observeren, een berg beklimmen voor een prachtig uitzicht ... of om 2 uur 's nachts onder de sterren staan. Er zijn zoveel mogelijkheden om allerlei nieuwe, interessante en leuke dingen met jouw camera te doen welke je waarschijnlijk daarvoor nog niet gedaan had.

Een nieuwe vaardigheid leren is goed voor je hersenen. Onderzoek heeft aangetoond dat het leren van een nieuwe vaardigheid de hersenen helpt en het geheugen verbetert. Des te moeilijker de vaardigheid, des te betere hersenen je krijgt. Het feit dat fotografie zoveel elementen in zich heeft: de wetenschap van het licht, de technologie van de camera, plus de creatieve & artistieke kant ervan... Er is zoveel te leren. Dus wat je leeftijd ook is, het is nu het perfecte moment om de kunst van fotografie te gaan leren!

Gezondheid en fitness. Je huis verlaten, flink rondlopen of gewoon wandelen is vaak een neveneffect van fotografie. Als je van landschappen houdt, moet jij je naar interessante landschap scènes bewegen en dat betekent al vaak een vorm van oefening.

Creativiteit. Creatief zijn is iets dat wij ons als volwassene vaak niet toestaan. Fotografie is een zeer acceptabele vorm van creativiteit die eindeloze flexibiliteit toestaat in hoe jij die kunst aan jouw eigen persoonlijke stijl wenst aan te passen. Die stijl kan groeien naarmate je meer leert en begint te experimenteren met verschillende dingen. Creativiteit is superleuk en biedt een noodzakelijk evenwicht tegen de stressvolle eisen van de dagelijkse moderne levensstijl!

Fotografie voegt zoveel waarde toe aan ons leven, door speciale evenementen, mensen of plaatsen vast te leggen en helpt ons zelfs mee te leren en te groeien als mens.

Camera-Mania.nl zorgt er daarom niet voor niets voor dat jouw geliefde camera manie zoveel plezier oplevert!

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=shutter

Naar een idee van digital-photography-school.com