De zomer is aangebroken! Veel fotografie liefhebbers zullen nu waarschijnlijk het gevoel hebben dat de zomer de beste tijd is om erop uit te gaan om te gaan fotograferen. Maar aangezien de zomer het seizoen is waarin we op de lange zomerse dagen meestal teveel daglicht zien, zijn veel fotografen zich er ook van bewust dat dit kleine obstakels met zich mee kan brengen.

De volgende 5 Camera-Mania tips laten jou echter zien hoe jij er toch in kan slagen om perfecte zomerfoto’s te maken.

Overweeg een polarisatie / CPL filter

Wij van Camera-Mania raden jou aan een polarisatiefilter aan te schaffen voor jouw opnamen in de zomer. Polarisatiefilters zorgen namelijk voor een in-camera contrast en verhoogd tevens het verzadigingseffect bij al jouw foto’s.

Bovendien regelt een polarisator ook nog eens alle harde reflecties die je van het felle zonlicht krijgt. Als jij bijvoorbeeld een glanzend oppervlak fotografeert, dan kan je daarmee de richting waarin de reflectie is gericht, wijzigen.

Zoek de schaduw op 

We raden jou aan om bij het maken van zomerse portretten dit vooral in de schaduw te doen. Dit zorgt namelijk (gegarandeerd) voor een ​​flatterender, zachter licht op jouw portretmodel. Foto’s zonder schaduw leiden veelal tot onbevredigende resultaten.

De schoonheid van zonsopgang en -ondergang 

In de zomer vroeg opstaan ​​voor de zonsopgang is zeker de moeite waard als jij de uiteindelijke opnamen terug ziet. Door goed vooruit te plannen en precies te weten welke locatie vast te leggen, kan je zo de mooiste zonsopnamen creëren. Voor een zonsondergang is bijna hetzelfde aan te raden. 

Deze zogenaamde ‘gouden uren’ zijn unieke tijden van de dag wanneer jij het natuurlijke licht gebruikt om spectaculaire foto’s te maken, door jouw opnamen van zonnestralen te voorzien die jouw omgeving in een gouden gloed laat baden. Zo kan jij in de zomer de mooiste kleuren vastleggen.

Ben creatief met schaduwen 

Je zou in de zomer ook heel creatief kunnen zijn met de schaduwen die het buitenleven aanbiedt. Nu het felle zonlicht behoorlijk harde schaduwen creëert, zou jij dit namelijk in jouw voordeel kunnen gebruiken. Dankzij deze harde schaduwen zou jij namelijk subtiele esthetische lichteffecten kunnen vastleggen.

Leg vooral al het groen vast 

De lage landen staan bekend om hun weelderige zomerlandschappen. Daarom raden we jou aan om heerlijk naar het platteland te gaan om aldaar onze prachtige groene landschappen vast te leggen. 

Trek er heerlijk op uit met jouw camera in de tas en stel zo jouw eigen unieke zomerse fotoverhaal samen. Camera-Mania wenst jou daarbij veel ‘verlichtend’ zomerplezier toe! 

https://www.camera-mania.nl/

cpl

tas