Een beetje planning vóór een te maken fotosessie kan ongelooflijke resultaten teweegstellen aan het eindproduct van de definitieve foto afdrukken. Zo ook tijdens de feestdagen wanneer gezinnen er op uit zijn om geweldige afbeeldingen te verkrijgen als cadeau aan dierbare familieleden of bijvoorbeeld als gedenkwaardige feestelijke kaarten.

De professionele fotograaf Dale Benfield legt hieronder uit hoe timing de fotosessie kan beïnvloeden, hoe jij elk klein detail vooraf kan plannen, enzovoort. Hij bespreekt de planning van de outfits en het gebruik van complementaire kleuren in de foto opname.

Timing is alles. Er kan niet genoeg benadrukt worden hoe belangrijk het is om de sessie zorgvuldig te plannen. Vanuit het standpunt van de fotograaf gaat alles om de juiste verlichting.

Zelfs de mooiste familie met de beste kleding op een geweldige locatie kan er vreselijk uitzien als ze met slecht licht wordt gefotografeerd.

Dale plant zijn sessies altijd zo in dat ze ongeveer 90 minuten voor zonsondergang beginnen. Jawel, de zon is hier een beetje de baas! Door namelijk 90 minuten voor zonsondergang te beginnen zal er absoluut dat mooie, warme licht opvangen worden waar iedereen van houdt.

En omdat deze familiesessies ongeveer een uur duren bij een volledige sessie, eindigt Dale meestal voordat de zonsondergang blauw van kleur wordt.  Dale vindt het heerlijk om in deze specifiek zonlicht verlichting prachtige beelden op te nemen. Zijn klanten noemen dit liefkozend “Benny’s Backlight”...

Outfits coördineren. Het is uiterst belangrijk om ervoor te zorgen dat de outfits van de te fotograferen personen met elkaar communiceren. Het gebruik van kleurenpaletten die complementeren en kleding te vermijden met woorden erop zijn al geweldige tips om ervoor te zorgen dat de fotoshoot er zo goed mogelijk uit gaan zien. Het is het beste om goed gecoördinerende kleuren uit te kiezen.

‘Doorschieten of overshoot’. Nu bijna iedereen vandaag de dag digitaal fotografeert is het aan te raden die camera niet meer te laten zakken om te zien of jij wel een goede foto hebt gemaakt. Blijf echter opletten wat er voor je gebeurt.

Als fotograaf kan jij de afbeeldingen altijd later op de computer terugzien om vervolgens overbodige, onscherpe of gemiste kansen te verwijderen. De fotograaf die niet ‘doorschiet’ beschikt echter niet over de luxe om alle (overbodige) beelden door te nemen voor die ene perfecte opname!

Schakel haar- en make-upartiesten in voor een fotosessie. Professionele portretsessies zijn een investering. Weet dus dat een beetje extra geld hiervoor uit te geven een enorme meerwaarde kan opleveren als het gaat om het uiteindelijke resultaat van deze fotosessie.

Eén manier waarop gezinnen het eindresultaat enorm kunnen verbeteren, is door een professionele haarstylist en visagist in te huren. Families vertrouwen een professional om de foto’s te maken, dus zouden ze alsook een professional visagist moeten vertrouwen om hen te helpen er op hun best uit te zien!

Gebruik een kwaliteitslab voor de afdrukken en kaarten. Ten slotte is het uiterst belangrijk om sterk te eindigen. Het zou een verspilling van tijd, geld en moeite zijn om een prachtig getimede, geplande en uitgevoerde fotosessie te voltooien, enkel om al die digitale bestanden naar een laboratorium van lage kwaliteit te sturen voor afdrukken ervan.

Professionele portretfoto’s maak je met pro camera apparatuur van Camera-Mania. Maar eerlijk is eerlijk: die bovenstaande tips van Dale Benfield helpen ook mee!

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/index/?cat=0&dir=asc&limit=45&order=relevance&q=camera

Dale Benfield’s foto tips zijn afkomstig van peachpit.com