Of je nu een videograaf wilt worden of gewoon wilt weten hoe jij een professionele video kan maken, dan heb je toch een klein beetje meer nodig dan al die goede apparatuur van Camera-Mania.nl

Het beheersen van verschillende eenvoudige video vaardigheden zal via ervaring de frustratie van menig aspirant videograaf behoorlijk verminderen. Daarna worden al die standaardtrucs zo een routine dat jij je vervolgens flink kan concentreren op creativiteit en niet enkel op de basis van video technnieken.

Maak stabiele video’s

Een statief is een eenvoudig wondermiddel voor het produceren van echt stabiele professionele video, maar vermijd er compleet afhankelijk van te worden. Je kan ook wel stabiele video opnemen zonder veel gear mee te slepen.

Breng je lichaam zo in positie dat niet iedere ademhaling zal leiden tot ongewenste camerabewegingen. Gebruik de grond, een muur of een ander voorwerp om de camera te ondersteunen en om eveneens interessante visuele perspectieven te krijgen.

Creëer creatieve video’s

Het produceren van een interessante en professionele video omvat het leren van creatieve cameratechnieken. Een beginner heeft de neiging om alles vanuit een hoek van een kamer of ver weg van de actie op te nemen.

Echter door jezelf in het midden te plaatsen van wat er gebeurt, verkrijg je unieke beelden die niet mogelijk zijn vanaf een afstand. Experimenteer met verschillende beeldhoeken door boven en onder jouw onderwerpen te filmen.

Oefen in breedbeeld video’s

Video’s zijn populair in breedbeeld formaten, zoals een 16x9 verhouding. Bedenk hoe jij al deze extra visuele ruimte voor jou kan laten werken.

Jij kan erin met slecht één opname veel meer inhoud vastleggen, maar onthoud dat breedbeeld video niet betekent dat jij van alles wide opnames hoeft te maken.

De televisie is nog steeds een intiem medium. Close-ups van gezichten zullen daarom veel meer emotie overbrengen dan een groepsopname van een menigte...

Vermijd onnodige ‘zooms en pans’

Indien je een actiescène opneemt, laat de beweging die op dat moment plaatsvindt dan jouw video domineren. Ga niet willekeurige zooms en pans toevoegen, die de kijker enkel van de camera actie afleidt. Zorg er dus voor dat er een reden is dat je in- of uitzoomt of pant.

Plaats verlichting voor de sfeer die jij zoekt

Indien je professionele video lampen gebruikt, dan krijgen je video’s een scherpere uitstraling. Maar een goede belichting houdt uiteraard  meer in dan jouw onderwerp in zoveel mogelijk licht te laten schijnen.

Weten waar het licht geplaatst moet worden maakt het verschil in het verkrijgen van een natuurlijk effect. Schakel alle lichten in een kamer uit en gebruik enkel jouw apparatuur om het juiste lichteffect te bereiken.

Een standaard drie-staps-lichtopstelling maakt het verschil voor het behalen van optimale dramatische effecten: Direct op het onderwerp, plus een achtergrondverlichting en invullicht.

Neem ook professionele video beelden op met handige tips en top gear van Camera-Mania.nl

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=Professionele+video

https://www.camera-mania.nl/

Bron: thebalancecareers.com