Een reflector board is een eenvoudig plat stuk materiaal met aan weerszijden een reflecterend oppervlak dat onafhankelijk is van iedere lichtbron. Je gebruikt een reflector board om een bredere richting lichtbron te creëren wanneer er onvoldoende omgevingslicht is voor een aangename belichting.

Een reflector board kan ook gebruikt worden om de schaduwen te regelen en contrasten te benadrukken in verschillende lichtomstandigheden (wat meestal buitenshuis is). Er zijn diverse verschillende soorten board reflectoren bij Camera-Mania.nl beschikbaar.

Er zijn in principe drie verschillende types reflector board: wit, zilver- en goudkleurig. Ieder heeft zijn eigen eigenschappen, maar ze hebben allemaal hetzelfde doel: je een lichtboost geven.

De witte reflector geeft je een neutraal gereflecteerd licht en in sommige gevallen zal het het licht dat op het onderwerp wordt geworpen desatureren. Een wit reflector board is het meest veelzijdig om te gebruiken wanneer je de verlichting wilt versterken, indien je niet voor de kracht van een flitser of verlichtingseenheid wenst te gaan.

De zilverkleurige reflector voegt een beetje pit en vitaliteit toe aan het witte licht dat naar het onderwerp wordt teruggekaatst. Een zilveren reflector board voegt een natuurlijk rijker contrast toe aan het gereflecteerde licht. Bovendien ‘verkoelt’ een zilveren reflector board het reflectie licht wanneer het buiten wordt gebruikt. Het biedt kracht aangezien het heel dicht bij de mogelijkheden van een spiegel komt.

Een goudkleurige reflector biedt een harde lichtbron die lijkt op het zilver en het zal de kleurtemperatuur van het licht veranderen. Dit type reflector board wordt waarschijnlijk het meest gebruikt om de kleur van huidtinten te verbeteren en het licht in de ogen te stimuleren, met name voor fotoshoots op het strand of in het afnemende zonlicht van de late namiddag (vóór het gouden uur). Het is ideaal voor het verbeteren van beauty foto’s in het zonlicht.

Er is geen eenvoudig antwoord op de vraag hoe en wanneer je een reflector zou moeten gebruiken. Wel is duidelijk dat dit een perfect eenvoudige tool is om de verlichting op jouw onderwerp te verbeteren. Afhankelijk van het type reflector board dat je gebruikt, zal je een verschillend esthetische effect creëren.

Een reflector board van Camera-Mania is nuttig in heel veel situaties en maakt een geweldige beheersing van het licht mogelijk. Dit geldt voor subtiele tot extreme manipulaties om zo de vormgeving en definitie van de contouren van jouw onderwerp te vergroten.

Gebruik dus ook een reflector board van Camera-Mania.nl om jouw foto’s te verbeteren.

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=Reflector+Board

PS. Dit artikel kwam tot stand met behulp van exposureguide.com