Terwijl er volop in het nieuws te lezen en zien is dat Europa massaal op vakantie is en er op de zwarte zaterdag voldoende stress op de snelwegen te beleven is, denk ik: “Wat ben ik blij dat ik fiets!”

Die welbekende Zwarte zaterdag is dan ook traditioneel één van de drukste dagen op de grote weg in de zomer. Vaak is het de meestal de laatste zaterdag van juli of de eerste van augustus.

De ‘slome’ fiets

Aan de andere kant ziet de wereld er zo heerlijk rustig uit op het comfortabele zadel op mijn ‘slome’ fiets. De wereld draait wel letterlijk door via mijn twee wielen (soms eentje meer op een ligfiets), maar gewoon een tandje langzamer dan in die snelle auto...

Super fijn is het om relaxt rond te toeren. Maar nog relaxter is het soms om lekker je muziek te beluisteren vanaf je mobiel in jouw fiets houder... Of te weten waar je precies bent, door even te koekeloeren in jouw routeplanner’s smartphone APP.

En dan zijn er uiteraard ook de GoPro of andere action cam liefhebbers, die graag even een filmpje willen maken van wat er zich voor hen op de weg afspeelt...

...Of afgeweken van het geijkte fietspad op een mountain bike in de modder, blubber of elders op een super actief cross parcours!

Weg is de rust!

Weg is dan al die rust die er op een zwoele (na-)zomerdag beleefd kan worden, maar volop aanwezig is ineens een grote adrenaline rush! Vol gas en met goede moed wordt er geklommen, gesprongen en afgedaald. Soms moet er flink uitgewijkt worden voor stugge bomen of boomtakken.

En indien alles in competitie verband gebeurd, dan zal er eveneens flink sportief ingehaald moeten worden. Dit alles het liefst om in een glorieuze koppositie te blijven!

Maar ook al lukt dit niet altijd naar wens... Die actiecamera zal wel altijd stoer zijn kopposities behouden vóórop in de stuurhouder op je fiets!

Jij bent altijd winnaar!

Voor die action cam ben jij altijd een winnaar. Graag en vol goede moed neemt hij gretig al jouw fiets avonturen op, welke jij daarna (wanneer iedereen weer lekker afgekoeld is) prinsheerlijk op de bank via jouw TV terug kan zien.

En of dit nu allemaal plaatsvond op het asfalt, in de duinen, het bos of in de klei. Of dit nu super sportief was of met flink wat plezier gewoon voor de lol... Zo’n fietstocht tezamen met jouw muzikale en informatieve mobiel of een beeldopslurpende actiecamera is altijd de moeite waard.

Petje af!

Petje af voor al deze heerlijke fietsmomenten, weg van die drukke snelweg en volmaakt met al zijn mogelijkheden in de verfrissende natuur! Het leven is zo flink genieten... En die fiets houder en actie sports camera van Camera-Mania was erbij!

fiets

sports camera