Het gebruik van sling bags is in opmars. Minimalisme is een veilige gedachte van onze huidige tijdgeest, dus dragen we daarom ook gelukkig steeds minder met ons mee.

Om deze reden is het meedragen van een rugzak met een 20-30 liter inhoud voor de meesten onder ons echt overdreven.

Een goede camera sling bag sluit nauw aan op de drager en biedt daarom meer bewegingsvrijheid en alsook een snelle toegang tot alle essentiële benodigdheden voor onderweg.

En wanneer je een crossbody bag op de borst draagt, dan is het voor zakkenrollers eveneens behoorlijk lastig om hun slag te slaan.

Een balans tussen lichtgewicht en duurzaamheid. Sling bags zijn over het algemeen ontworpen om kleinere ladingen en minder gewicht te dragen, dus hoeven ze niet direct als een tank gebouwd te zijn.

Comfortabele en verstelbare riem. Goede crossbody sling bags bieden meestal een lange, gewatteerde en verstelbare riem die bij voorkeur van rechts naar links kan draaien, afhankelijk van de voorkeur van de gebruiker.

Gewatteerd achterpaneel. Of jij de camera tas nu als heuptas, over het lichaam of als schoudertas draagt, een gewatteerd achterpaneel zal de lading aangenaam helpen dempen en voorkomen dat je per ongeluk door objecten in de tas wordt ‘gestoken’.

Goede organisatie. Flink in de sling bag rommelen op zoek naar kleinere items is vervelend en verspilt tijd. Overweeg daarom een sling bag die voldoende georganiseerd is. Misschien hebt je vakjes nodig voor een telefoon en sleutels. Als alternatief kan een gevoerde pouch voor een tablet of mini-laptop een discrete opslag voor waardevolle spullen aanbieden.

Makkelijke toegang. Eén van de belangrijkste voordelen van een goede sling bag is dat je onderweg gemakkelijk toegang hebt tot al je spullen zonder deze te hoeven verwijderen. Kies dus voor een type dat gemakkelijk van de borst naar de achterzijde kan worden geschoven en vice versa voor een soepele en frictievrije toegang onderweg. Als je 't als heuptas draagt, moet je het nog steeds gemakkelijk rond kunnen draaien voor een snelle en simpele toegang.

Bewegingsvrijheid. Camera sling bags zijn speciaal ontworpen om jou behendig en wendbaar te houden wanneer je op pad bent. Dus wil je niet een tas die jouw beweging gaat beperken, ongeacht hoe je het draagt. Een goed ontwerp biedt zodoende bewegingsvrijheid, of jij nu druk aan het lopen of op de fiets bent.

Jij moet zo al een aardig idee hebben gekregen van waar je op moet letten wanneer je een sling bag (of draagriem) overweegt, dus is het nu de hoogste tijd om de Camera-Mania site te bekijken voor de beste selectie van een goede camera sling bag voor dagelijks gebruik.

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=sling

Draagtips via carryology.com