Wat is een sling camera draag riem

Het dragen van een sling draag riem verschilt duidelijk van het rondlopen met een normale camera schouderriem.

Want alhoewel een schouderriem twee bevestigingspunten bevat, beschikt een sling draagriem over slechts één bevestigingspunt op de camera en komen beide uiteinden van deze draagriem zodoende samen in dat ene punt.

Een sling draagriem wordt veelal geleverd met een bevestigingspunt dat in de statiefaansluiting op jouw camera kan worden geschroefd en de draagriem zelf wordt daaraan bevestigd met een soort van snelontgrendelingsmechanisme.

De voordelen

Een draagriem is zodoende bevestigd aan een enkel bevestigingspunt aan de onderkant van de camera. Dit betekent dat jouw camera met zo’n sling draagriem dus ondersteboven aan je zijde hangt en niet enkel om jouw nek.

Een camera gekanteld aan jouw zij laten hangen biedt voordelen. De lens wijst namelijk naar beneden en zal zo dus niet in de weg staan of tijdens het rondlopen onnodig los dobberen.

Een ander groot verschil tussen een sling draag riem en een schouderriem is dat bij een slingbevestiging de camera zelf op geen enkel punt aan de riem is bevestigd. De camera beweegt langs de riem wanneer jij ‘m oppakt om te fotograferen.

Meest comfortabele positie

Dit betekent op zijn beurt dat de schoudervulling op de riem altijd in de meest comfortabele positie op jouw schouder blijft zitten en dat die riem eveneens niet verstrikt raakt in kledingstukken of lang haar wanneer je jouw camera gebruikt.

Enkel de camera beweegt! Het glijdt eenvoudig over de riem en vervolgens weer omlaag wanneer jij je camera wederom naast jou laat hangen.

Voor lange foto sessies

Dus of jij nu een professional bent of gewoon zo prettig mogelijk wilt fotograferen, als jij voor een sling strap met een neopreen pad van Camera-Mania kiest, dan weet je dat dit jou zeker heel comfortabel gedurende lange foto sessies zal bijstaan.

Altijd startklaar

Een sling draag riem is heel geschikt voor tijdens het wandelen, rondtouren en dagelijks gebruik.

Draag jouw camera nu ook altijd comfortabel met je mee en wees startklaar voor iedere interessante opname met een behaaglijke sling riem van Camera-Mania.

sling riem