Krijg jouw video opnames ook perfect op de rails met een portable rail statief van Camera-Mania. Het is compact, gemakkelijk mee te dragen, snel in te stellen en biedt vooral een super smooth slide.

Camera-Mania biedt twee verschillende portable rail statief uitvoeringen: de FT-40 en FT-52. De FT-40 biedt een 36 tot 80 cm schuifsysteem, terwijl de FT-52 tussen de 48 en 102 cm toepasbaar is. Ze zijn beiden eenvoudig op een statief te installeren, relatief licht en worden geleverd met een handige draagtas, waardoor ze alsook ideale reisgenoten zijn.

Van opdoemende landschappen tot passerende gezichten tot het afsluiten van detailopnames: een portable rail statief opent een geheel nieuwe wereld van video mogelijkheden. Ze bieden jou dat ultieme filmische en soepel ogende beeldgevoel.

Voor veel videoproducenten wordt een portable rail systeem beschouwd als een essentieel onderdeel van een video-toolkit. Ze worden regelmatig gebruikt voor video opnames van onroerend goed, of bijvoorbeeld bij het maken van huwelijksvideo’s. Wanneer je iets even op een wat meer dynamische manier wilt laten zien, dan is een schuif rail systeem een geweldig hulpmiddel.

Een portable rail systeem van Camera-Mania is perfect voor het maken van allerlei korte dolly-opnamen. Hieronder worden vier belangrijke camerabewegingen ervan omschreven:

De slide. Deze camerabeweging zou duidelijk moeten zijn. Sliden is gewoon de camera zijdelings heen-en-weer bewegen.

De ‘boom’. Een zogenaamde ‘Boom’ op z’n Engels (of Jib) is wanneer een camera door de ruimte omhoog of omlaag wordt bewogen.

De push & pull. Een push is wanneer jij de camera naar voren richting jouw onderwerp beweegt en een pull is wanneer je de camera achteruit van jouw onderwerp weg beweegt. Dit zijn belangrijke camerabewegingen voor het vertellen van beeld scenario’s. Een push zal de aandacht van de kijker direct op jouw onderwerp richten en een pull zal meer aan jouw kijkers in het beeld onthullen.

De parallax. De parallax is wanneer een camera in de ene richting schuift terwijl er in de andere richting wordt ‘gepand’. Dit is een geweldige manier om op je portable rail statief bewegingen uit te voeren terwijl je de focus op jouw onderwerp behoudt.

Dit type camerabewegingen kan echt een grote productiewaarde aan al jouw beeldmateriaal toevoegen en het sleutelwoord is hierbij absoluut ‘vloeiend’. Als jij jouw camera door de ruimte kan laten glijden alsof het in de lucht zweeft, dan krijg je automatisch een enorme boost aan dynamisch beeldmateriaal.

Waar zou jij zijn zonder een camera trein: een portable rail statief van Camera-Mania.nl

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=portable+rail+statief

Met hulp van slrlounge.com