Personen die een nieuwe 1080p camera krijgen, worden vaak ‘snap happy’. Dit houdt in dat je die camera heel veel gebruikt, meerdere keren een foto van hetzelfde onderwerp maakt, of een foto maakt van alles wat je maar interessant vindt of waar jij maar denkt een foto van te moeten maken.

De zon schijnt volop deze zomer en dat betekent dat het voor iedereen ook de hoogste tijd is om een beetje ‘snap-happy’ te worden. Maar met een beetje knowhow en wat extra advies van de professionals kan jij daarna heel opvallende foto’s maken!

Wat wél te doen:

Betrek je kinderen erbij.  Als jij jonge kinderen hebt, waarom zou jij hen dan niet afleiden met hun eigen foto opdracht? De meeste foto sessies van kinderen zijn geweldig. Ze hebben ieder hun stijl en het mooie van kinderen is dat ze zich geen zorgen maken over het volgen van de ‘regels’. Als jij jouw kids niet vertrouwt met een normale camera, dan biedt  Camera-Mania diverse moeilijk te breken betaalbare  1080p camera’s die voor alle leeftijden geschikt zijn en vaak ook nog over een leuk kleurtje beschikken!

Stop om te lunchen. Het midden van de dag is geen tijd voor buitenfotografie: de zon is meestal te fel èn er zijn weinig schaduwen om diepte en textuur aan je opname toe te voegen.

Maak vrienden met je flitser. Flitslicht is niet enkel voor binnen en in het donker. Het komt echt tot zijn recht op heldere dagen, wanneer je iemand met de zon achter zich moet fotograferen. Normaal gesproken zou je eindigen met een silhouet, maar door een ‘invulflits’ te gebruiken kan je het gezicht toch nog verlichten. Flitslicht kan alsook de schittering van water of een zandstrand neutraliseren.

Vergeet kleur. Als er nergens blauwe luchten te zien zijn, zelfs tijdens de vakantie van jouw leven, dan verkrijg je misschien meer opvallende resultaten met zwart wit opnames. De manier waarop je dan speciaal op zoek gaat naar vormen en tonen, waarden en texturen zal vervolgens opmerkelijk resultaten opleveren!

Ga licht op reis. Des te meer je meeneemt, des te meer tijd jij aan het uitzoeken van alle mogelijkheden bent. De ideale vakantie instelling is daarom vaak één camera en slechts één lens. Want uiteindelijk draait het allemaal om je oog, niet om je gereedschap. Maar zorg er echter wel voor dat je voldoende reservebatterijen (en een oplader), geheugenkaarten en eventuele travel adapterstekkers meeneemt.

Wees origineel. Als je een bekend oriëntatiepunt fotografeert, doe het dan op een ongewoon moment van de dag of vanuit een onconventionele hoek. Anders kan je net zo goed er gewoon een ansichtkaart van kopen...

En wat niet te doen:

Breng niet elke avond achter een computer door. Het is niet onbekend voor enthousiaste amateur fotografen om een laptop mee op vakantie te nemen, puur om de honderden foto’s die ze hebben gemaakt te bewerken en te manipuleren. Het is prima om aan het einde van de dag je opnamen aan de achterkant van de camera te bekijken, maar grootschalige bewerkingen kunnen beter wachten tot na de vakantie. Geniet optimaal van de vakantie terwijl die aan de gang is!

Wordt ook heerlijk ‘snap-happy’ deze zomer met een 1080p camera van Camera-Mania.nl

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=1080p+camera

Tips via: theguardian.com