Je hebt tegenwoordig geen filmdiploma meer nodig om een ​​uitstekende video voor op sociale media te creëren. Facebook en Snapchat hebben allebei dagelijks miljarden videoweergaven en YouTube heeft al meer dan een miljard gebruikers die iedere dag weer honderden miljoenen uren aan online video streamen. Deze trend zal absoluut blijven aanhouden.

Dus als jij er ook klaar voor bent om een ​​‘sociale video’ te maken, dan heeft Camera-Mania hier wat simpele tips om jou ermee op weg te helpen hier een geweldige video van te maken.

Plan vooruit voor een goed verhaal

Doordachte en emotionele verhalen zijn het hart van elke succesvolle sociale video. Dus als jij iets wilt motiveren, overtuigen of later herinnerd wilt worden, begin dan met een verhaal over een menselijke strijd en uiteindelijke overwinning.

Uit onderzoek, welke in de Harvard Business Review gepubliceerd werd, bleek dat een neurochemische stof genaamd oxytocine vrijkomt wanneer we een ‘heldenverhaal’ op video bekijken. Wanneer de hersenen oxytocine aanmaken, zijn mensen betrouwbaarder, genereuzer, liefdadiger en meelevender. Dit interessante gegeven kan ook van jouw unieke video een succesverhaal maken.

Houd de camera stil

Je zou zeer zeker niet duizenden brochures met een hopeloos logo uitsturen, dus waarom zou je dan wel met een wankele hand een sociale video maken? Investeren in een mini statief voor je camera helpt jou mee direct al een professioneler ogender video te maken, want wanneer de video niet vervelend beweegt  kan jouw publiek zich zo beter concentreren op het verhaal.

Er zijn veel uitstekende (mini) statieven bij Camera-Mania verkrijgbaar, waaronder een zogenaamd octopus statief die je gemakkelijk bijna overal kan gebruiken of bevestigen.

Overweeg een externe microfoon

Misschien bevat jouw video een paar grappige stukjes dialoog of unieke dierengeluiden. Welk audio effect je ook uitkiest, jouw verhaal krijgt meer pit als de kijker duidelijk alle actie kan horen.

De ingebouwde microfoons van veel camera’s laten te wensen over. Er zijn echter betaalbare externe microfoons bij Camera-Mania verkrijgbaar die jij aan jouw gadget kunt toevoegen. Met een hoogwaardige externe microfoon neem je in een mum van tijd hoogwaardige audio op voor bij je video, wat jouw productiekwaliteit zeker aanzienlijk verhoogd.

Gebruik geen digitale zoom

Hoewel het in theorie als een goed idee klinkt, zorgt de digitale zoom voor een zeer wazige video. Vermijd dit type zoom, totdat deze technologie beter wordt, door gewoon dichterbij de persoon of het object te gaan staan die jij probeert vast te leggen.

Goede verlichting is cruciaal

Niet alle camera’s bevatten grote beeldsensoren, dus als jij in een donkere omgeving probeert te filmen, dan krijg je al snel een ‘korrelige’ video van lage kwaliteit. Kies een dus voor een helder verlichte omgeving.

Houd er tevens rekening mee dat de automatische belichting op sommige camera’s vaak traag is bij het aanpassen van de ene scène naar de andere, dus wees voorzichtig wanneer je van donkere naar heldere gebieden gaat. Vermijd tevens achtergrondverlichting en directe plafondverlichting.

Er zijn hier bij Camera-Mania allerlei LED lampen verkrijgbaar die klein en gemakkelijk te gebruiken zijn om daarmee onder allerlei moeilijke lichtomstandigheden toch nog goed te kunnen filmen.

Probeer snel de aandacht te trekken

De eerste 30 seconden van een sociale video zijn het belangrijkst. Dus als jij je publiek in de eerste 30 seconden van jouw video lekker kunt maken, dan is de kans groot dat ze zullen blijven kijken en er zelfs betrokken bij raken. Maak de inhoud dus een beetje spannend of interessant, om ze aan jouw filmpje te binden. En houd het eveneens kort.

Wil jij daarna weten of alles succesvol is ontvangen? Luister dan naar je volgers op sociale media. Bekijk welke video’s ze eventueel al delen en analyseer deze. Laat deze successen jouw benadering inspireren van toekomstige succesvolle sociale video’s. Camera-Mania wenst jou veel succes!

statief

microfoon

LED