Waarom gebruiken studio fotografen graag een softbox?

Een softbox verzacht en verspreidt de verlichting van de aangesloten lichtbron door het licht door een diffusiepaneel te sturen. Aangezien je met softbox verlichting het licht direct op het onderwerp richt heeft het flitslicht tevens minder vermogen nodig om hetzelfde lensdiafragma te verkrijgen dan bij gereflecteerd licht.

Een softbox emuleert op die manier de zachte en gerichte verlichting die gewoonlijk door natuurlijk raamlicht geproduceerd wordt.  Een softbox levert een zeer zachte lichtbron en is perfect voor het verbergen of verhullen van onvolkomenheden in de huid en gelaatstrekken. Het kan gebruikt worden voor individuele of groepsportretten.

Wanneer je bij portretfoto’s ieder detail met gelijkmatig studio licht wenst vast te leggen, dan is het vrij eenvoudig om dit effect te bereiken: het enige wat je hoeft te doen is twee softboxen aan weerszijden van je onderwerp te plaatsen met dezelfde verlichtingshoek en op gelijke afstand. Stel vervolgens het vermogen zo in dat dit hetzelfde is voor elk licht. Je kan tevens proberen een reflector onder het gezicht te gebruiken. Dit richt het licht omhoog en zal het op het gezicht van jouw model laten kaatsen.

Je kan een enkele softbox ook als achtergrondverlichting gebruiken. Deze studioverlichtingstechniek wordt toegepast om extra diepte en drama toe te voegen. Positioneer de softbox achter het model, met de rug naar de camera, zodat deze de achterkant van het portret verlicht. Je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat de achtergrondverlichting niet in de opname zichtbaar is.

Een softbox van Camera-Mania.nl is een onmisbaar hulpmiddel in de trukendoos van een studiofotograaf voor als de verlichting vlak en gelijkmatig moet zijn. Ze zijn eenvoudig in te stellen, eenvoudig te gebruiken en gemakkelijk te demonteren. Ze geven je jarenlang uitzonderlijk gebruiksplezier waarbij met name jouw klanten flink zullen genieten van de bijzondere resultaten.

Camera-Mania.nl voorziet jou graag van deze super tool, waarvan Sade de werking niet beter had kunnen omschrijven: Een Smooth Operator, die met minimale verspilling en maximale vreugde lichtelijk met licht beweegt in de ruimte van jouw eigen Diamond Life!

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=soft+box