Een flitser stand bracket is een eenvoudig hulpmiddel dat jou in staat stelt om het juiste licht te produceren in vergelijking met die uiterst direct richtende en soms saai verlichtende  flitser die bovenop jouw camera bevestigd kan zijn.

In zijn meest simpele opstelling wordt een flitsbeugel / stand bracket op jouw camera bevestigd. Jij kan daar eenvoudig een elektronische flitser of zelfs een kleine LED lamp met continu licht op monteren welke op een grotere afstand van de optische lens is geplaatst dan dat bij een ingebouwde of op een flitschoen gemonteerde flitser het geval is.

Dit resulteert in verlichting die een stuk aantrekkelijker, natuurlijker en minder hard is, maar toch een zekere gerichtheid behoudt om jouw onderwerp te benadrukken. Bovendien, als jij de flitser verder van de camera verwijdert, dan kan dit eveneens het vreselijke effect van rode ogen minimaliseren.

Naast deze pluspunten zijn er nog andere belangrijke voordelen bij het gebruik van een goed ontworpen flits stand bracket:

De meeste bieden een draaibare instelling waarmee je de flitser boven de camera kan houden, of jij die camera van je nou horizontaal of verticaal houdt, om zo toch nog schaduwen van jouw onderwerp via direct flitslicht te behouden.

Het verzekert jou van een aantrekkelijke en voorspelbare belichting, zonder dat je de flitser afzonderlijk van de camera hoeft vast te houden of aanpassingen in de foto scène hoeft aan te brengen.

Het plaatst de camera en alle benodigde verlichtingsapparatuur, inclusief de flitser en de paraplu of softbox op één centrale plaats, waardoor jij direct zelf alle licht controle behoudt en de mogelijke noodzaak van een assistent elimineert en jij je dus alsook optimaal op het onderwerp kan concentreren.

Al deze voordelen zorgen ervoor dat jij snel van kamer naar kamer kan gaan zonder dat je last hoeft te krijgen van de onvermijdelijke veranderingen in omgevingsverlicht. Je kan sneller plus gemakkelijker werken èn jij kan je daardoor meer concentreren op het efficiënter vastleggen van uitdrukkingen, houdingen en perfecte momenten.

Bij gebruik met een flitser, plus een paraplu of softbox, kan een stand bracket in wezen de rol op zich nemen van een draagbare mini-studio lichtopstelling die altijd bij de hand is.

Dit is dan ook zeker de reden waarom vrijwel alle professionele bruilofts-, evenement- en portretfotografen plus vele andere profs die bijvoorbeeld sporten fotograferen een goede flits stand bracket als een essentieel tool van hun werkuitrusting beschouwen.

Een stand bracket van Camera-Mania is eveneens geweldig voor het documenteren van allerlei familie evenementen, zoals vakantie- en verjaardagsfeesten, reünies èn groepen met spelende kinderen, of zij zich nu binnen of buiten bevinden.

Een goede flitsbeugel is een relatief goedkope investering in voorspelbare beeldkwaliteit die heel lang meegaat, zelfs onder de zware omstandigheden bij professioneel gebruik.

Zo, vertel eens, wanneer begin jij met jouw Camera-Mania flitser stand bracket leven?

https://www.camera-mania.nl/flitsers-accessoires/stand-bracket/

Bron: bhphotovideo.com