Raak niet direct in paniek als jouw baas of client jou heeft gevraagd om wat ‘hoge kwaliteit’ studio productfoto’s te creëren om het bedrijf te promoten of het te gebruiken in online advertenties!

Wij van Camera-Mania hebben er namelijk alle vertrouwen in dat je dit alles wel een beetje kan leren met wat handige tips, plus ideeën en technieken voor productfotografie. Dit is zodoende deel 1 van studio product fotografie tips.

En zodra jij die klus aangenaam afgerond hebt, is iedereen volop tevreden en vliegen de producten vliegensvlug de schappen uit!

Het is belangrijk om te weten dat hoogwaardige studio productfotografie voor alle e-commerce bedrijven een uiterst enorme verkoopstimulant is. Want 93% van alle consumenten beschouwen visuele uitstraling als de belangrijkste bepalende factor in een aankoopbeslissing.

Daarom vind jij hier wat simpele basistips voor studio productfotografie (voor beginners):

Gebruik de juiste verlichting

Laten we eens beginnen met de studio verlichting van productfotografie. Zonder goede verlichting, zullen noch het product, noch jouw achtergrond goed te voorschijn komen.

“Een witte achtergrond zonder het juiste licht wordt namelijk niet wit op de foto, maar ziet er grijs uit”, zegt Tony Northrup in een artikel voor de Digital Photography School.

Er zijn twee opties voor verlichting van productfotografie: studio verlichting en natuurlijke verlichting. Het product dat jij fotografeert, het doel van de foto en het platform waarop jij adverteert, zullen jou meehelpen te beslissen welke setup je het beste kan kiezen.

Natuurlijk licht kan heel goed werken voor productfoto’s met eetbare items, mensen en kleding, en deze natuurlijk ogende foto’s kunnen goed werken op sociale media sites, zoals Instagram.

Aan de andere kant, als jouw product voornamelijk binnenshuis wordt gebruikt (zoals bijvoorbeeld keukenartikelen), kleine details bevat of verkocht wordt via Bol.com en Facebook shopping, dan heeft kunstmatige productfotografie verlichting echt wel de voorkeur.

En ook al lijkt het gebruik van kunstmatige productfotografieverlichting in eerste instantie wat intimiderend, met de juiste Camera-Mania LED studio verlichting komt het allemaal goed!

Gebruik een statief

Een statief klinkt misschien als een nerdy, onnodig stuk technische apparatuur, maar zo’n tripod maakt zeer zeker het verschil in de helderheid en kwaliteit van jouw productfotografie. Ze zijn daarnaast niet moeilijk in het gebruik en uiterst betaalbaar via Camera-Mania te verkrijgen!

Zo zie je maar weer: deze eerste Camera-Mania foto tips zijn het halve werk naar goede studio opnames.

PS. In de volgende blogpost zullen we het in deel 2 over studio product fotografie voor Instagram hebben.

studio

LED

statief