Wanneer jij aan indoor fotografie begint, dan zou je soms een beetje geïntimideerd kunnen worden door de beperkingen die jij in gebouwen kan ervaren. En als jij een liefhebber van natuurlijk licht bent, dan kan dat soms wel eens een beetje bezwaarlijk zijn. Gelukkig helpt Camera-Mania jou wel over deze drempels heen!

Want indoor fotografie is om verschillende redenen een bewonderenswaardig genre. Allereerst dient zo’n interieur als een ideale schuilplaats voor bij slecht weer en de actuele coronavirus toestanden...

Plus er is meestal wel een soort kunstlicht dat jij gebruiken kan om unieke foto’s te creëren, er is eveneens geen enorm budget voor nodig èn het is geschikt voor allerlei soorten fotografie: van portretten tot culinaire foto hoogstandjes!

Hier zijn wat Camera-Mania tips om nu nog beter te worden bij het binnenshuis fotograferen:

Experimenteer met hoge ISO getallen

Binnenverlichting kan erg ingewikkeld zijn, vooral als het buiten bijna donker is. Om dan toch nog scherpe foto’s te nemen, moet jij je ISO getal verhogen. Dit klinkt misschien een beetje eng, maar het zal echt niet jouw foto’s verpesten.

Want het bijbehorende ‘korreleffect’ creëert veelal een filmisch gevoel dat de sfeer in jouw foto’s kan aanvullen en dit zie je met name op het grote beeldscherm terug.

Focus op onbelangrijke details

Je zou je bij indoor fotografie kunnen focussen op het toevoegen van opvallende elementen aan jouw composities. Besteed hierbij aandacht aan levendige objecten die jij in onderwerpen zou kunnen veranderen, of prominent op de voor- of achtergrond zou kunnen plaatsen. Planten doen het bijvoorbeeld erg goed op de voorgrond.

Gebruik waar mogelijk kunstlicht

Lampen, zaklampen en telefoonschermen kunnen een bijzonder effect geven. Ongeacht hun eenvoud, bieden deze lichtgevende objecten namelijk een geweldige kans om wat extra glans aan jouw foto’s te schenken.

Plus naast het aanleveren van een prachtige verlichting op jouw onderwerp, helpt kunstlicht jou tevens om er de perfecte focus op te verkrijgen.

De beste tijden voor binnenshuis opnamen

Natuurlijk licht is veelal zeer beperkt op binnenlocaties. Maar gelukkig ziet het middaglicht er binnen fantastisch uit. Plaats jouw onderwerp bijvoorbeeld voor een gordijnvenster om de meest flatterende resultaten te verkrijgen.

Daarnaast levert het gouden uur, kort na zonsopgang en voor zonsondergang, een perfecte lichtgloed voor elk denkbaar fotografiegenre.

Maar ook na de zonsondergang is er een interessante roze tint in de lucht. In combinatie met kunstlicht kan dit de perfecte achtergrond aanleveren voor onder meer mysterieuze silhouetten.

Gebruik een groothoeklens

Er is echt een maximum wat er qua omgeving in jouw lens past als het gaat om binnenruimtes. Een groothoeklens biedt dan de beste mogelijkheden. Als alternatief zou jij alsook een panorama foto kunnen maken.

Nou, je hebt het al gelezen: Ook jij kan genieten van de voordelen van binnenshuis fotograferen. Het enige wat jij hoeft te doen is opstaan, je camera pakken, de bovenstaande indoor Camera-Mania tips in acht nemen, en iets prachtigs fotograferen dat jouw aandacht trekt.

Voordat jij het dan in de gaten hebt, beleef je veel plezier en maak jij ook nog eens fantastische foto’s. Echt waar!

https://www.camera-mania.nl/

Bron: expertphotography