Jij kan geld verdienen door trainingsvideo’s te maken over een goed overwogen onderwerp door deze op YouTube te plaatsen. Of door bijvoorbeeld specifieke trainingsvideo’s te maken voor bedrijven die hun klanten moeten informeren over een bepaald aspect van hun diensten of producten.

Of het nu om trainings- of reclamedoeleinden gaat, het mag duidelijk zijn dat dit type video inhoud de media van de toekomst is. Training of zogenaamde ‘how-to’ video's winnen dagelijks flink wat marktaandeel.

Het is echter niet genoeg om gewoonweg ‘ongetraind’ lukraak trainingsvideo’s te gaan maken. Jouw succes hangt uiteraard af van het maken van het type trainingsvideo’s die anderen echt wel willen bekijken! Daarom vind je hieronder wat handige tips:

Schrijf een script. Om te voorkomen dat je afdwaalt van jouw boodschap, is het beste wat je kan doen een goed script voor te bereiden. Een script stelt jou in staat om je te focussen op wat je precies kwijt wilt en dit zo duidelijk mogelijk te doen.

Hou het simpel. Over het algemeen is het beste beeldmateriaal voor een trainingsvideo een onderwerp waar jij volledig vertrouwd mee bent. Maar denk aan jouw doelgroep. Is het misschien een beetje te ingewikkeld voor beginners? Houd jouw bericht dan heel eenvoudig en duidelijk om het relevant houden.

Get to the point. Vergeet niet dat jouw publiek je video bekijkt om te leren hoe ze een heel specifieke taak moeten doen. Wees dus heel direct met jouw boodschap om de kijker niet af te laten dwalen.

Focus op de audiokwaliteit. Kijkers kunnen het vaak wel opbrengen om een wat mindere beeldkwaliteit te trotseren. Maar als het geluid slecht is, dan gaan ze al snel verder met een volgende video. Zorg dus voor goede externe microfoons in plaats van de standaard microfoon in een camera. En voer uiteraard geluidschecks uit voordat je start met filmen.

Houd het realistisch. Probeer niet te ‘fancy’ te zijn, tenzij je trainingsvideo hierover gaat. De beste trainingsvideo’s houden de achtergrond plus belichting zeer eenvoudig zodat de kijker er niet door afleid wordt.

Gebruik meerdere camera’s. Bij het maken van trainingsvideo's is het absoluut noodzakelijk dat jij schakelt tussen close-ups en beelden op afstand. Het is aan te raden om ten minste twee camera’s verschillende beeldhoeken en afstanden vast te laten leggen. Hiermee kan jij naar behoefte overgangen maken tussen deze verschillende opnamen.

Demonstraties vereisen close-ups. Het is logisch dat om te leren van een trainingsvideo, het belangrijk is dat mensen daadwerkelijk kunnen zien wat er op het scherm gebeurt. Wanneer jij een specifieke techniek demonstreert, is het dus raadzaam om close-up beelden te gebruiken om jouw boodschap beter over te brengen.

Leer door zelf te kijken. Jij kan altijd nieuwe technieken leren en nieuwe ideeën opdoen voor jouw eigen trainingsvideo’s door hetzelfde type werk te bekijken dat andere mensen hebben vervaardigd.

Het is idem dito altijd een goed idee om links naar andere websites of video’s aan te bieden waar jouw kijkers aanvullende informatie over dat onderwerp kunnen verkrijgen. Dat wordt zwaar gewaardeerd door veel personen.

Verleid hen om terug te keren. Als jij aanvullende trainingsvideo’s hebt, dan is het altijd een goed idee om elke kans aan te grijpen die te promoten. Vertel aan het einde van de video waar ze meer nuttige trainingsonderdelen kunnen vinden of laat hen weten dat er meer van jouw trainingsmodules binnenkort beschikbaar zijn.

Het maken van trainingsvideo’s is een nichemarkt, maar deze video business groeit behoorlijk snel. Met de juiste apparatuur van Camera-Mania.nl kan jij zelf ook in dit gat in de markt springen.

Heb jij een subliem trainingsvideo idee, dan ondersteunt Camera-Mania je wel mee!

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=video

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=microfoon

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=tripod

Bevat pro-tips van vtrep.com