Professionele filmmakers hebben veel opties nodig. Verschillende situaties en omgevingen vragen om op maat gemaakte filmmethoden. Eén van de manieren waarop jij jouw video shoots snel bij iedere gelegenheid kan aanpassen is door een gespecialiseerde vloeistof statiefkop van Camera-Mania te gebruiken.

En alhoewel alle reguliere statieven geleverd worden met een statiefkop, zijn deze balhoofden niet goed geschikt voor zeer geïndividualiseerde filmstijlen.

Serieuze fotografen en filmmakers

Ze missen de controle en de flexibiliteit van gespecialiseerde hoofden. Daarom gebruiken de meeste serieuze fotografen en filmmakers dan ook zo’n gespecialiseerde vloeistof statiefkop.

Vloeistofkoppen zijn een subvariëteit van pan/tilt-koppen. Een vloeistof statiefkop maakt gebruik van een hydraulisch dempingssysteem dat soepeler en stabieler beweegt dan die grotere, mechanische pan/kantelkop.

Dit is vooral handig voor compacte camcorders en andere video systemen, omdat deze toestellen over het algemeen gevoeliger zijn voor trillingen en schokkerige bewegingen.

Dingen om te overwegen

Voordat jij je geld in een vloeistof statiefkop investeert, moet jij je camera opstelling goed bekijken. Hoe zwaar is jouw statief? Wat is het minimum en maximum laadvermogen? Als je van wandelen of actiefotografie houdt, moet je eveneens serieus nadenken over hoeveel je rig zal gaan wegen als alles je dit alles meeneemt.

Naast jouw statief en je camera zijn hier enkele dingen waar je op moet letten bij het winkelen voor een vloeibare statiefkop.

Gebalanceerde cameraplaat

Een cameraplaat is belangrijk voor de meeste statiefkoppen. De beste cameraplaten worden geleverd met een snelsluitmechanisme waarmee je jouw camera snel van het balhoofd kunt losmaken.

Pannen en kantelen

Aangezien de vloeistof video statiefkop een gewijzigde vorm van een pan/tilt-kop is, moet je toch nog goed letten op zijn flexibiliteit: 360 graden pan en 90 graden kanteling is wenselijk. Bovendien, des te meer controle jij hebt over deze pan en tilt, des te beter.

Tegenwicht

Als het gaat om tegengewicht, kijk dan naar twee dingen. Ten eerste biedt een goede vloeistof statiefkop een tegengewicht met fijne stappen, opdat het balhoofd hiermee gemakkelijker te bedienen is. Ten tweede, des te lager het tegengewicht, des te beter het zal presteren.

‘Bubble Level’

Het kan van belang zijn een stabiel niveau voor jouw blikveld te verkrijgen: Soms moet je het statief zo ​​in kunnen stellen dat het waterpas staat, opdat je dan betere resultaten kan behalen bij het filmen.

Als jij een betaalbaar vloeistof statiefkop met een hoge kwaliteit nodig hebt, kijk dan niet verder dan hier bij Camera-Mania om jouw budget en video eisen tevreden te stellen.

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=vloeistof+statiefkop

Bevat technische hulp van omnicoreagency.com