Hoe vang je een Youtube kanaal aan als je geen budget hebt voor een nieuwe camera uitrusting? Da’s eenvoudig! Gebruik gewoonweg je eigen smartphone tezamen met een Camera-Mania rig. En wees daarbij echt niet bang om wellicht een video van een iets mindere kwaliteit dan mirrorless of DSLR te maken...

Want om ergens beter in te worden, moet je het uiteraard steeds opnieuw proberen. Herhaling is een must want oefening baart kunst. Die prijs van je camera maakt dus echt niet uit wanneer jij enkel een YouTube kanaal start.

Veel YouTubers slagen er bijvoorbeeld in om ongelooflijke reisvideo’s voorzien van professionele cinematische effecten te creëren met alleen maar een iPhone. Welnu, die smartphone van je is nu ook al 24/7 in je zak of tas.

Dus kan jij er heel snel elk moment van de dag naar grijpen om snel een video te maken, zelfs zonder een speciale camera daarnaast bij je te hebben. Maar is een mobiele telefoon absoluut voldoende voor een geweldige video?

Wat zou jij daarom nog meer moeten weten of aanschaffen om jou nog beter met een mobieltje te kunnen laten vloggen? Heb je een speciaal vlog statief of een extra voorzetlens nodig? En hoe zit het met wat additionele verlichting?

Dus volgt hier een aantal tips en trucs voor het vloggen met een smartphone:

Om het beste resultaat te verkrijgen leer je allereerst hoe je jouw mobieltje het beste vasthoudt en gebruikt. Voor nog betere kwaliteit is extra apparatuur aan te raden zoals een slimme (gevulde) smartphone rig van Camera-Mania. Nee hoor, maak je echt geen zorgen, dit alles is héél betaalbaar en kost zeker geen fortuin. En onthoud: wat Camera-Mania misschien niet direct aanbiedt, kan je anders wel bij het zusterbedrijf i-Mania.nl vinden!

Er zijn daarnaast een aantal eenvoudige technieken om de beste resultaten te krijgen. Ervaren YouTubers gebruiken deze al omdat zij reeds weten hoe ze hun smartphone zowel binnen als buiten kunnen aanpassen voor een goede filmopname.

Allereerst heb je een mini-statief nodig. Geloof het of niet, maar de kwaliteit zal direct drastisch verbeteren door een statief toe te voegen. Allereerst biedt het een optie om er in jouw hand mee te kunnen werken. Ten tweede heeft het de mogelijkheid als een echt statief te fungeren om jouw smartphone op elk oppervlak stabiel te houden.

Extra lenzen. Zelfs een smartphone heeft soms een additionele lens nodig voor het maken van een kwalitatief betere inhoud. Je kan hiermee onder meer een bijgesneden video-effect voorkomen, dat typisch is voor iPhone en Android opnames. Een voorzetlens kan een bredere blik op de vlogs leveren om zo het effect te versterken van de ‘first-person’ look.

Microfoon. Als je het opnemen van video’s op je mobieltje echt serieus wilt nemen, schaf dan ook een externe microfoon aan. Dit is geen extreem dure aankoop, maar de verbetering die het aan een video verstrekt is enorm.

Behandel het als een dure camera. Vergeet de verlichting en je compositie niet. De instellingen op jouw smartphone zijn net zo belangrijk als de instellingen van een geavanceerde systeem camera. Google en leer zo speciale mobiele technieken. Onderzoek de kunst van het filmmaken specifiek gericht op een smartphone.

Kortom, indien je geen geld hebt voor een high-end camera of als jij deze niet overal mee naartoe wilt nemen, gebruik dan gewoon je zaktelefoon. Het is de beste vervanging ooit omdat het altijd in jouw broekzak zit en het zeker een uitstekende kwaliteit biedt. Plus dat geldt onbetwist als het wordt geüpgraded met een aantal hoogwaardige camera onderdelen zoals een smartphone rig met microfoon, lenzen en een mini-statief.

Maak alsook met een beperkt budget ongelooflijk professionele video’s door enkel een aantal handige camera tools van Camera-Mania / i-Mania in te zetten en daarnaast de kneepjes van het smartphone-film-vak aan te leren.

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=smartphone+video+rig

Let op: Bevat handige funkykit.com vlog tips