Wil je een betere vlogger worden? Denk je erover na om jouw camera-, audio- en stabilisatietools te upgraden om nog beter in contact te komen met je publiek en ervoor te zorgen dat jij voldoende YouTube views blijft ontvangen? Begin met de beste vloguitrusting die je kunt krijgen. Camera-Mania vertelt je meer!

Likes en volgers 

Het lijkt erop dat iedereen tegenwoordig wel een vlog account heeft. Het is dan ook verleidelijk om mee te doen aan de strijd op YouTube om op zoveel mogelijk views te jagen en uiteraard te hopen op veel likes en volgers. Verder is het zelfs mogelijk om inkomsten te genereren die voortkomen uit de advertenties die jouw kijkers te zien zullen krijgen bij het virtueel delen van al je avonturen. 

Maar hoe begin je hieraan? Je hebt een goed idee, een invalshoek en wat prettige content nodig, iets waar wij jou niet mee verder kunnen helpen. Want als we echt een tof idee hadden om te vloggen, om hier een miljoen euro mee te kunnen verdienen, dan zouden wij dit zeker met beide handen zelf aangrijpen.

Vlogging tools 

Maar we kunnen wel helpen met het markeren van een aantal vlogging tools die je hiervoor kunt gebruiken. Want het gaat niet alleen om de camera die je gebruikt, al is een goede camera wel degelijk essentieel. 

De mogelijkheid om een externe microfoon op je camera aan te sluiten is essentieel. Kijkers vergeven jou het enigszins als de video een beetje van slechte kwaliteit is, maar slechte audio zorgt ervoor dat ze binnen enkele seconden al gaan overschakelen naar een ander kanaal.

Externe microfoon 

De belangrijkste tool voor vlogs die je ooit nodig zult hebben, is dan meestal ook een goede externe microfoon. Een clip-on lavalier microfoon is hierbij behoorlijk handig voor audio gebruik in lawaaierige omgevingen waar zelfs een shotgun microfoon te veel achtergrondgeluid oppikt. Het is maar een idee... 

Autofocus tijdens video opnamen is een andere belangrijke factor, aangezien autofocus bij het opnemen van video soms erg traag en schokkerig is. Digitale video stabilisatie en HDR kan ook heel fijn zijn om lastige lichtsituaties aan te kunnen.

Ondersteuning 

Je zou daarnaast ook willen nadenken over ondersteuning. Ach nee joh, ik heb het niet over de support van jouw mogelijke partner, maar bijvoorbeeld over een goede gimbal om de boel bij het opnemen stabiel te houden! 

Je handheld camera op een statief zetten voor een meer stationaire opstellingen is eveneens belangrijk. Want soms wil je jouw camera zelf vasthouden, maar soms heb je liever iets dat de camera voor jou vasthoudt. Afhankelijk van je videostijl kan je hierbij een statief, monopod of selfiestick toevoegen.

LED Verlichting 

Verlichting kan eveneens een grote rol spelen bij zowel binnen als buiten opnames te maken. Adequate video LED verlichting is niet alleen bij weinig licht nodig, maar ook op heldere dagen wanneer jij bijvoorbeeld schaduwen op jezelf of het gezicht van jouw onderwerp wilt aanbrengen. 

Met de juiste vlogtools kan jij je verhaal op een overtuigende en boeiende manier vertellen. Alles gaat om de likes! Dus kies jouw Camera-Mania vlogging tools zodoende heel precies uit! 

gimbal

lavelier

shotgun

statief

LED