Wildlife fotografie met je gevulde outdoor camera backpack is een spannende uitdaging. Wanneer jij op pad gaat heb je namelijk geen enkel idee welke wezens je onderweg zal ontmoeten. Het is een vereiste dat je alert blijft en zorgvuldig jouw omgeving blijft ‘scannen’.

Voor de beste resultaten bij het vastleggen van al die onvoorspelbare ontmoetingen met dieren in het wild (en voor de mooiste foto’s om te delen via Instagram) zijn hieronder een aantal tips:

Gebruik de juiste lens vanuit je outdoor backpack. Dieren wachten niet tot jij je lens verwisselt hebt. Om tijd te besparen kan je het beste een 75-300 mm zoomlens op je camera houden. Dit is een eenvoudige telelens met een breed bereik, plus het stelt jou in staat om goede close-up foto’s te nemen vanaf een veilige afstand.

Maak gebruik van het aanwezige licht. Terwijl de wolken over je hoofd voorbijgaan en de dag vordert, doet de verlichting dat ook. Dat is de reden waarom je regelmatig even de tijd moet nemen om de instellingen van jouw camera aan te passen. Er is niets ergers dan per ongeluk een aantal onderbelichte foto’s te maken wanneer interessante dieren in het wild verschijnen.

Let op de lichaamstaal van de dieren. Dieren hebben geen woorden, maar ze spreken boekdelen over hoe ze zichzelf gedragen. Een gebogen achterrug van een dier, grommend of wuivend is een zeker teken dat het dier niets met jou te maken wilt hebben en dat jij jezelf met jouw outdoor backpack terug zou zich moeten trekken. Onthoud dat jij de gast bent in zijn omgeving!

Ze weten dat jij er bent. Ze kunnen jou horen. Ze kunnen jou waarschijnlijk ook zien. Die dieren in het wild zien jou net als andere dieren. Houd daar rekening mee.

Spreek. Het is veilig om je aanwezigheid bekend te maken. Soms wil je dat een dier zich niet bedreigd voelt wanneer je er langs probeert te lopen. Je wilt ‘m teven niet laten schrikken door er proberen voorbij te sluipen, dus kan je maar beter wachten tot deze jou passeert. Jezelf minder intimiderend proberen te maken door op een kalme en gelijkmatige toon te spreken kan helpen.

Gebruik de ‘burst’ camera stand voor snel bewegende dieren. Wanneer de bewegingen snel zijn en onvoorspelbaar, dan kan het gebruik van de ‘burst’ instelling meehelpen toch nog het juiste moment vast te leggen.

Neem een foto van het dier in zijn natuurlijk omgeving. Een foto van een dier in zijn habitat kan een duidelijker beeldverhaal vertellen. Zo’n foto kan een echt gevoel van die unieke plaats, het verhaal erachter en de schoonheid van die bijzondere omgeving vastleggen.

Leg ze vast terwijl ze in actie zijn. Foto’s nemen van dieren in actie zijn niet alleen een flinke uitdaging, het is ook zoiets als het vastleggen van de geest van dat dier. Je ziet dan namelijk zijn authentieke en natuurlijke schoonheid.

Omhels de grappige momenten. Het leuke aan het fotograferen van dieren is dat ze zich niet druk maken om hun verschijning. Ze zijn zich daar niet bewust van en maken zich daarom ook geen zorgen over wat hun beste kant is.

Een outdoor camera backpack gevuld met de juiste accessoires en deze handige tips van Camera-Mania.nl zorgt ervoor dat jouw wildlife foto avontuur een succesvol event wordt.

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/index/?cat=0&limit=30&q=outdoor+backpack

Via tripsavvy.com