Met de komst van de digitale camera’s en steeds gemakkelijker en toegankelijke fotoafwerkingssoftware lijkt het alsof bijna iedereen nu wel een fotograaf kan worden. Als je echter een echte professionele fotograaf wilt worden, dan vereist dit een aanzienlijk niveau van vaardigheid, training, geduld en creativiteit. En ondanks dat dit de basisvereisten zijn om goed in het vak te worden, zijn er nog wel een paar andere redenen te bedenken waarom ook jij misschien een pro-fotograaf wilt worden.

Technologie 

Pro-fotografen maken doorgaans gebruik van zeer geavanceerde en hoogwaardige technologieën. Hoewel er veel betaalbare digitale camera’s verkrijgbaar zijn en veel fotografen ten minste één ‘point-and-shoot-model’ bezitten, investeren professionals doorgaans alsook in hoogwaardige digitale spiegelreflex of full-frame mirrorless camera’s plus lenzen die vaak duizenden euro’s kunnen kosten. 

Bovendien gebruiken pro-fotografen vaak fotobewerking softwarepakketten met een breed scala aan mogelijkheden, en heel geavanceerde computers die deze complexe bewerkingssoftware prima kunnen ondersteunen. Voor degenen die verzot op technologie zijn, kan een pro-fotograaf worden jou meehelpen om al je investeringen in dure elektronische apparatuur te rechtvaardigen.

Inkomen 

Als je een carrière als fotograaf overweegt, kan dan kan dit soms een flinke beloning opleveren. Met slechts een kleine initiële investering in foto-apparatuur (waaronder accessoires van Camera-Mania) plus een beetje creativiteit, kan jij al een fotobedrijfje starten en klanten gaan bedienen. 

Getalenteerde fotografen kunnen soms al honderden euro’s op één dag verdienen. Maar als jij liever niet rechtstreeks met klanten samenwerkt, dan kan je op tal van ‘stock afbeeldingen’ websites jouw foto’s aan hun bezoekers te koop aanbieden. 

Er is veelal een brede vraag van klanten aan allerlei fotografische diensten. En aangezien de behoeften van de klant aanzienlijk van persoon tot persoon kunnen verschillen, kunnen de fotografen die zich in een specifiek genre gespecialiseerd hebben, ook al snel inkomsten genereren. 

Plus jouw fotobedrijf kan je verder toestaan ​​om een belasting- of investeringsaftrek te vragen voor al je apparatuur, benodigdheden en reiskosten die met met fotografie verband houden.

Vrijheid 

Als je fotograaf wordt, in een pro-carrière of als een freelance hobbyist, dan kan het voor jezelf werken erg bevrijdend zijn. Je kunt hierbij namelijk jouw eigen uren bepalen, je eigen regels opstellen, plus je eigen dresscode vaststellen. Dit zijn slechts enkele voordelen die jij als eigenaar van een eigen fotobedrijf kunt genieten. 

Bovendien betekent het aandachtsniveau dat er nodig is om de perfecte foto te maken, dat sommige fotografen volledig in hun werk opgaan.

Creativiteit 

Pro-fotograaf worden kan jou een geheel nieuwe visie op het dagelijks leven schenken. Je kunt fotografie gebruiken om van bijna alles wat jij maar mooi vindt, een prachtig visueel kunstwerk te maken. 

Je kunt al jouw fotografische vaardigheden natuurlijk ook gebruiken om creatief een ​​reeks onderwerpen vast te leggen, variërend van de emoties van kinderen tot allerlei familiebijeenkomsten. Als professionele fotograaf kan jij jezelf artistiek uitdrukken, je perspectief delen, en door middel van jouw unieke creatieve aanpak een heel bijzonder verhaal vertellen. 

Camera-Mania assisteert jou graag om dit allemaal mogelijk te maken! 

https://www.camera-mania.nl/ 

Bron: work.chron