Kan jij je nog die Amerikaanse films uit de jaren 50 en 60 herinneren waarin een jong verliefd stel een ritje in de auto door het land maakt? Het ‘landschap’ bewoog dan achter hen. Af en toe waaide er een windvlaag door hun haren, maar de verlichting veranderde zelden... Dit was dan ook allemaal flink fake te noemen!

Dus als jij er ooit van gedroomd hebt om jouw mini video camera te laten draaien terwijl je heerlijk achterover leunt op de bestuurdersstoel met jouw hand al bungelend buiten het raampje, terwijl de wind door je haren golft...

Nou, dan heb je voor stabiele video’s echt wel een stevige autohouder nodig om die klus prima te klaren. Misschien is een handige sucker zoals een zuignap bevesting van Camera-Mania dan een puike oplossing.

Zuignap bevesting

Kleine camcorders, zoals een GoPro of vergelijkbare sport action cam, gebruiken meestal zo’n zuignap houder met een enkele kop. Ze hechten zich simpel aan ieder niet-poreus oppervlak vast, waardoor ze dan ook ideaal zijn voor montage op voor- en zijruiten van auto’s en (soms zelfs) op de vlakke oppervlakken aan de buitenkant van een voertuig.

Met veelal een omkeerbare cameraplaat en een kogelbeugel met een vergrendelhandvat om deze cameraplaat op zijn plaats te houden, kan die zuignap camerahouder onder bijna elke hoek bevestigd worden.

Je zou die zuignapbevestiging ook eenvoudig op een motorfiets, of andere snel bewegende objecten zoals een speedboot kunnen monteren, want het is veelal ontworpen voor een maximale stijfheid en stabiele beeldvastlegging.

Correcte montage en zorg

Ongeacht het type zuignapsysteem dat jij gebruikt, zorgt het volgen van een aantal basisregels voor probleemloos gebruik en een langere levensduur van deze camera sucker.

Zorg er allereerst voor dat het oppervlak behoorlijk schoon is, alvorens jij de zuignap monteert. Elke op ammoniak gebaseerde glasreiniger werkt uitstekend voor het verwijderen van stof en vuil.

Maak je camera zuignap nooit nat. Deze is namelijk niet zoals de plastic zuignapjes die je gebruikte om uit jouw speelgoedpistool te schieten! Om deze reden moet jouw oppervlak niet alleen stof en vuil vrij zijn, maar alsook vochtvrij van mogelijke invloeden van regen, vorst en zelfs mist. Zorg er daarom voor dat het oppervlak dat jij schoonmaakt helemaal droog is voor bevestiging.

Extreme temperaturen zullen eveneens een goede zuigkracht bemoeilijken.

Een goede opslag van jouw zuignap unit zal tevens meehelpen om jouw investering langer werkzaam te maken. Bewaar de tool dus nooit op een oppervlak waar de zuignap zou kunnen worden vervormd en zorg er idem dito voor dat het wordt opgeslagen in een vochtvrije en niet al te warme omgeving.

Perfecte accessoire

Wanneer jij een fotograaf of videograaf bent die graag hoogwaardige actievideo’s vanaf bewegende voertuigen hoopt te maken, dan is een suction cup mount of zuignap bevestiging van Camera-Mania een perfecte accessoire.

Want deze snelle en gemakkelijke ‘zuigeling’ voor je camera is namelijk een heel gemakkelijke oplossing die je zonder problemen in jouw cameratas mee kan nemen.

zuignap