Camera-Mania vertelt je hieronder hoe jij betere vakantiefoto’s kan maken.

Vertel een verhaal

De meest aantrekkelijke vakantiefoto’s vertellen het verhaal van jouw reis van begin tot einde. Het nemen van foto’s op belangrijke momenten, zoals het reizen van punt A naar punt B, zal meehelpen om een aantrekkelijk verhaal over je reis op te bouwen.

Overweeg de inhoud van jouw koffer te fotograferen voordat jij vertrekt, het uitzicht vanuit je vliegtuig of autoraam en de mensen en plaatsen die jij onderweg tegenkomt.

Neem je camera overal mee naartoe

Probeer altijd een fatsoenlijke camera binnen handbereik te houden, ook al is het alleen maar jouw smartphone. Jij kan overwegen een waterdicht tasje of een actiecamera in te pakken, wat handig is voor als je fotografeert vanuit een kajak, op het strand of zelfs onder water.

Gebruik een zelfontspanner of selfiestick (als dat moet)

De persoon met de camera in de hand wordt vaak buitengesloten van vakantiefoto’s. Als jij met vrienden of familie reist, vergeet dan niet om hen ook foto’s van jou te laten nemen.

Dus wanneer je op vakantie bent, dan moet jij zeker die zelfontspannerfunctie van jouw camera (op een tripod) of een selfiestick gebruiken.

‘Vang de lokale dieren in het wild’

Als jij ergens op vakantie bent met unieke dieren in het wild, zorg er dan voor dat je de juiste uitrusting meeneemt om hen te fotograferen. Als jij dan een lange lens of een krachtige zoomfunctie op jouw camera hebt, dan kan jij al die vogels, apen, dolfijnen, leeuwen en andere dieren in jouw lens vangen die anders moeilijk bereikbaar zijn.

Leg openhartige momenten vast

Een geweldige manier om jouw reis te onthouden, is door openhartige momenten te maken van je vrienden en familie. Bewust geposeerde vakantiefoto’s zijn vaak onvermijdelijk, maar met een beetje extra inspanning kan jij een echt spontane lach of uitdrukking vastleggen die uiteindelijk een stuk zinvoller is.

Fotografeer memorabele maaltijden

Op vakantie gaan is een perfecte aangelegenheid om nieuwe restaurants en lokale keukens te ontdekken. En vergeet niet wat jij hebt besteld alsook te fotograferen alvorens jij hier in gaat duiken. Zittend bij een raam en jouw bord van bovenaf fotograferen, is eveneens een goede manier om foto’s van voedsel te maken tijdens het vliegen.

Fotografeer de lokale bevolking

Niets geeft een beter gevoel van een lokale bestemming weer dan het zien van de mensen die daar wonen. Als je een extraverte persoonlijkheid hebt, overweeg dan om lokale winkeliers en interessante personages te fotograferen die jij op straat ziet.

Als je een beetje introvert bent, probeer dan obers, barmannen, gidsen, taxichauffeurs en hotelhouders te vragen om voor foto’s te poseren. Ze werken in de horeca, dus moeten ze wel aan gewend zijn dat toeristen hierom vragen.

Ga naar een lokaal evenement of festival

Controleer via het internet of zo om te zien of er speciale evenementen of festivals plaatsvinden op de plaats van bestemming tijdens jouw vakantie. Jaarlijkse feesten zijn niet alleen geweldige fotomomenten, maar ze bieden ook een unieke glimp in de lokale cultuur.

Dit waren hopelijk enkele interessante ideeën om unieke vakantie opnamen vast te leggen. Camera-Mania denkt met jou mee!

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=sport+camera

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=waterdicht+tasje

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=selfie

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=tripod