Als reizigers weten we wel hoe belangrijk het is om de unieke bezienswaardigheden van jouw bestemming te fotograferen. Je legt er niet alleen de mensen, plaatsen en dingen vast, maar je legt immers ook betekenisvolle herinneringen vast. 

Het mooie van reisfotografie (naast de bezienswaardigheden zelf) is dat je niet voor een belangrijke magazine hoeft te werken om het prima voor elkaar te krijgen. Met de juiste camera-apparatuur kun je zelfs wel wat geld verdienen door jouw opnamen te verkopen. Of anders vergroot je zonder meer je Instagram volgers! 

Het enige dat je hoeft te weten, is welke essentiële fotografie-uitrusting je zeker moet meenemen. Dus volgt hier een belangrijk overzicht, maar niet voordat we allereerst hebben genoemd waar het allemaal ingaat: een Camera-Mania rugtas. Want een rugtas is comfortabel op op reis mee te nemen. Het beste van alles is dat het als een persoonlijk item onder een vliegtuigstoel past. Dit betekent dat jij jouw dure fotoapparatuur ook veilig bij jou in het vliegtuig is.

De camera body 

De camerabody is het onderdeel dat alle beelden van jouw lens naar je SD kaart, je computer en uiteindelijk je publiek stuurt. Camerabehuizingen zijn er in veel verschillende vormen, maten en functies.

Lenzen 

Er zijn zoveel lenzen, maar is zo weinig tijd! Als je op reis bent, probeer dan te beperken hoeveel je met je meedraagt. In een perfecte wereld zou je natuurlijk je hele lenscollectie overal mee naartoe willen nemen, maar aangezien de ruimte beperkt is, kun je er het beste meestal twee meenemen. 

De meeste DSLR camera’s op instapniveau worden met kitlenzen geleverd. De meest voorkomende kitlens is de 18-55 mm, een zeer veelzijdige tool die geweldig is om fotografie te leren. Als je graag dieren in het wild op de foto zet, dan is een telelens, zoals een 70-300 mm lens de ideale metgezel. 

De groothoeklens kan daarnaast ook een krachtig en creatief hulpmiddel zijn. Een 14 mm F/2.8 groothoeklens werkt perfect in krappe ruimtes binnenshuis om het gebied groter te laten lijken.

Filters 

Al je lenzen met filters uitrusten is voor velen een standaardpraktijk. Waarom? Lenzen zijn niet goedkoop, dus bescherm dat glas! Maar wees niet te onzorgvuldig alleen omdat er een filter op je lens zit. Ze zijn echt niet kogelvrij. 

Filters zijn je vriend op zeer heldere dagen. Een UV filter kan waas minimaliseren wanneer je met fel zonlicht fotografeert. Polarisatiefilters zijn geweldig voor het verminderen van schittering en het omgaan met reflecties op water, wolken en glas. Plus ze zijn ook het perfecte hulpmiddel om de contrasten van een skyline in landschapsfotografie te beheren.

Extra batterijen 

Een volledig opgeladen batterij gaat meestal redelijk lang mee. Maar een stopcontact is echter niet altijd toegankelijk als je meer stroom nodig hebt. Als je een zeer actieve fotokieker bent, dan is het heel handig en verstandig om een ​​reservebatterij bij je te hebben. En zeker een must als je ook wat videootjes schiet.

Statief 

Statieven zijn er in veel verschillende maten en functies. Misschien zou je graag een flexibele octopus tripod mee willen nemen, want deze kan op bijna van alles geplaatst worden, van rotsachtig terrein tot boomtakken. Een steviger inklapbaar statief met iets meer gewicht van aluminium is ook een pracht accessoire. Zo’n statief geeft je meer opties bij het fotograferen bij weinig licht.

SD geheugenkaarten 

Je kunt nooit genoeg opslagruimte hebben! Als je een gewone fotograaf bent en je in JPEG fotografeert, dan zou het behoorlijk moeilijk zijn om een ​​64 GB SD kaart  te vullen. Maar als je RAW opnamen maakt, dan zal die opslagruimte al snel op zijn. Plus vergeet ook niet altijd een back-up van je data te maken om ruimte te maken voor nog meer herinneringen.

Lichtbronnen 

Neem ook zeker altijd een kleine LED lamp mee. Het is een onderschatte tool die vaak over het hoofd wordt gezien. Het is altijd handig om een ​​LED lamp te hebben om niet alleen jouw weg door de duisternis te vinden wanneer jij je in de wildernis waagt, maar een LED lamp kan ook prima als invul licht fungeren. 

Een speedlight flitser op de camera kan daarnaast handig zijn om de voorgrond of jouw onderwerp naar voren te brengen in portretopnamen. Als je het wenst met een bijpassende diffuser om het licht zachter te maken. 

Nou dit was het even. Check nog even goed dat jij nu ook alles in je Camera-Mania tas ingepakt hebt. Zo ja, dan wensen we jou een aangename trip met gedenkwaardige foto’s! Veel plezier! 

https://www.camera-mania.nl/ 

Bron: flightcentre