De echt slimme merken volgen allerlei moderne tactieken om de voortdurend veranderende manieren waarop consumenten met social media omgaan bij te houden. Ze weten dat dit een essentieel onderdeel is om up-to-date te blijven.

 Als het om videomarketing gaat en hoe jij een videomarketingstrategie in een bedrijf kunt integreren, dan is verticale video een essentiële moderne tactiek.

Wat is verticale video? 

Verticale video is een specifieke videopresentatiestijl waarbij gebruik wordt gemaakt van een staande oriëntatie in plaats van de liggende/landschap stand. Ter vergelijking: YouTube video’s worden meestal in liggende richting opgenomen en bewerkt, terwijl TikTok video’s en Instagram verhalen de portretoriëntatie gebruiken. 

De populariteit van verticale video is een relatief nieuwe beweging in de social media marketingruimte. Het werd pas onlangs mainstream als gevolg van het gebruik ervan in apps zoals Snapchat, Instagram, Facebook en vooral het recentelijk populair geworden TikTok.

Waarom video’s op social media delen: videomarketingstatistieken 

In Animoto’s State of Social Video 2018 werd video als het #1 type inhoud gemeld dat consumenten graag van merken willen zien op sociale media. Uit het rapport bleek tevens dat 57% van de millennium consumenten meer videoadvertenties op social media bekijkt dan op tv… 

Dan ben je vervolgens ook geïnteresseerd om te weten dat er elke dag op YouTube meer dan 1 miljard uur aan video’s wordt bekeken. Facebook meldde verder dat mensen 5x meer tijd aan video’s besteden dan aan statische berichten (en video’s krijgen alsook 59% meer betrokkenheid dan andere soorten berichten). 

500 miljoen gebruikers gebruiken elke dag weer Stories op Instagram, met jaar na jaar een toename van 80% in het maken van videoposts. Op Twitter trekken tweets met video’s 10x zoveel betrokkenheid als tweets zonder video's.

Waarom jij je op verticale video’s voor sociale media moet concentreren 

Met de dramatische toename van het bekijken van inhoud op mobiele apparaten versus desktop, worden verticale video’s op social media absoluut de nieuwe norm. 

Denk erover na en het is logisch. Met deze nieuwe focus op verticale video’s, past videomarketing op social media zich eenvoudig aan aan de manier waarop we inhoud maken en consumeren. Met name smartphones worden doorgaans verticaal vastgehouden en gebruikt en smartphonevideo’s worden alsook vaak verticaal opgenomen. 

Zelfs YouTube heeft een afspeelfunctie voor verticale video’s op een volledig scherm ingeschakeld om dit aan te pakken. Volgens een online rapport houden smartphonegebruikers hun telefoon ongeveer 94% van de tijd verticaal vast. Bovendien doet 70% van alle millennials niet eens de moeite om hun mobiele apparaten horizontaal om te draaien wanneer ze video’s op mobiele apparaten bekijken. 

Op Instagram en Facebook worden Stories vaak verticaal bekeken en een derde van de meest bekeken Instagram Stories komt van bedrijven.

De toekomst is vertikaal! 

Ben je er nog steeds niet van overtuigd dat je aan een verticale videostrategie moet denken? Snapchat ontdekte dat verticale videoadvertenties op het platform negen keer vaker worden bekeken dan video’s in het traditionele horizontale formaat. Dit wordt ondersteund door een ander online onderzoek dat bevestigt dat verticale video’s 90% hogere voltooiingspercentages hebben dan horizontale video’s. 

De toekomst is vertikaal. Camera-Mania heeft het je verteld, dus pas je camera-accessoires hier ook op aan!

https://www.camera-mania.nl/

Bron: wearesculpt