Zit je momenteel thuis vast en heb je geen inspiratie hoe je binnen mooie foto’s kunt maken? Misschien kan deze unieke Camera-Mania blogpost jou wat ideeën voor fotoshoots thuis opleveren. En wees hierbij niet bang, want je huis hoeft echt niet instagrambaar te zijn om mooie foto’s te kunnen maken. Deze originele fotografie ideeën zullen voor iedereen werken!

Gebruik rekwisieten 

Rekwisieten zijn een geweldige manier om iets extra’s aan je foto’s toe te voegen en ze alsook nog leuker te maken! Je zou kunnen denken ‘maar ik heb niets leuks in huis’. Maak je echter geen zorgen! Rekwisieten zijn er namelijk in alle soorten en maten, en er zijn zoveel dingen die je als een rekwisiet kunt gebruiken. Hier zijn enkele simpele ideeën van rekwisieten die je voor jouw fotoshoots thuis gebruiken kunt. 

Spiegels - dit zijn geweldige hulpmiddelen om heel creatief met fotografie aan de slag te gaan. Speel enkel met de reflectie ervan om een ​​saaie scène al vlot leuk te maken! 

Bloemen - elke foto wordt hierdoor meteen een stuk kleurrijker gemaakt. Poseer met een boeket, gebruik ze om je muur te versieren of gooi wat bloemblaadjes in de lucht! 

Eten en drinken - een ander geweldig en gemakkelijk hulpmiddel om te gebruiken bij binnenfotografie is voedsel! Je kunt letterlijk van alles gebruiken! Wees creatief! 

Badkuip plezier - als je over een bad beschikt, dan moet je daar zeker gebruik van maken! Heb veel plezier met bubbels, maak een melkbad of vul het met fruit of bloemen.

Speel met licht 

Schaduw en licht zijn altijd al populaire onderwerpen bij fotoshoots geweest, en ze zijn gemakkelijk in jouw fotoshoots thuis op te nemen. Hier zijn een paar ideetjes! 

Knip vormen in papier - Knip verschillende vormen in papier of karton. Denk hierbij bijvoorbeeld aan herkenbare vormen, zoals sterren en harten. Gebruik een zaklamp (die op je telefoon werkt ook!) om een ​​lichtje door het papier te laten schijnen. Zorg ervoor dat het omgevingslicht niet te fel is, zodat je de vormen zien kunt. 

Kant - alle complexe details van kant zorgen ervoor dat het er zo mooi uitziet wanneer je er licht doorheen schijnt en bijvoorbeeld schaduwen op jouw huid creëert. Ga voor een mooi natuurlijk licht bij het raam staan.

Portretten 

Portretfotografie is een geweldig idee voor een fotoshoot thuis, omdat de focus helemaal op het portret ligt en jij je zo geen zorgen hoeft te maken over de achtergrond of een instagrambaar huis. Hier zijn enkele verschillende ideeën die je uit kunt proberen. 

Close-up portret - soms is eenvoud de sleutel. Menselijke ogen zijn zo expressief en super leuk om te fotograferen. Maak een close-up portret van jouw oog/ogen en probeer de verschillende emoties die je voelt vast te leggen. 

Creëer diepte - maak je portret dynamischer door diepte te creëren. Houd je portret mooi en scherp en zorg dat het model met iets naar de camera reikt. Dit kan van alles zijn, van een hoed tot bloemen en een zonnebril! 

Projecteer iets op je model - als je over een projector beschikt, dan kun je een echt unieke portretfoto maken door een coole afbeelding op je model te projecteren. Dit kan van alles zijn, van teksten tot het logo van je favoriete ontwerper. 

Glitter en verf - Maak je onderwerp interessanter met wat glitter of verf! 

Extra tip! Als je binnenshuis fotografeert, probeer dan de handmatige cameramodus te gebruiken, zodat je een volledige controle hebt over hoe je foto eruitziet. Schiet dichtbij het raam om zoveel mogelijk natuurlijk licht te gebruiken. Gebruik tevens het laagst mogelijke diafragma en ISO. 

Dit waren zo even een aantal simpele creatieve fotografie ideeën om lekker thuis te doen. Camera-Mania helpt je wel om met al haar tools en ideetjes keer op keer unieke foto’s te creëren. 

https://www.camera-mania.nl/

Bron: thegingerwanderlust