Als alle sociale distantie en COVID-19 beperkingen je professionele opnamen flink hebben gepauzeerd, is het dan misschien niet de hoogste tijd om samen met Camera-Mania jouw eigen fotostudio voor thuis op te zetten? 

Met slechts een paar tools en online tips kun je thuis namelijk prachtige, visuele content maken voor je zakelijke of persoonlijke branding!

Hoe je een thuisfotografiestudio opzet 

Het opzetten van een fotostudio voor thuis is niet alleen handig, maar doorbreekt tevens elke barrière die jou ervan weerhoudt om jouw visuele producten onder de aandacht van je publiek te brengen. 

En als je eenmaal je eigen studio hebt opgezet, zul je misschien merken dat na het vertalen van ideeën en inspiratie in jouw hoofd naar de echte wereld, er veel sneller diverse posts op social media geplaatst kunnen worden. 

Bovendien is het beste nieuws dat het opzetten van je eigen contentstudio met Camera-Mania relatief goedkoop kan zijn. Zelfs een iPhone camera-opstelling kan je al flink op weg helpen! 

Hier zijn enkele essentiële zaken die we, ongeacht jouw ervaringsniveau, kunnen aanbevelen:

Voor beginners: 

Primaire camera - elke cameratelefoon of instapcamera is al voldoende!

Camerastatief - Een flexibel mobiel statief of (mini-) camerastatief.

Verlichting - natuurlijk licht is vaak meer dan genoeg, maar als je op zoek bent naar iets extra’s, dan is een LED ring licht (via GoPro-Mania.nl) met statiefstandaard en eventueel telefoonhouder een goede goede aanvulling.

Achtergronden - we raden het gebruik van huishoudelijke artikelen aan, zoals lakens, gordijnen, enzovoort. Ze zijn budgetvriendelijk en super trendy! Een standaard, stoel of tafel om jouw producten op te zetten.

Rekwisieten - vetplanten, kleine spiegels, decoratieve huishoudelijke artikelen en zo zullen ook helpen om jouw eigen visualisatie tot leven te brengen!

Voor de profs: 

Primaire camera - een mirrorless of DSLR camera met zoomlens.

Camerastatief - een aluminimum tripod.

Verlichting - een softbox verlichtingsset (via GoPro-Mania.nl) en/of LED studiolamp.

Extra geheugenkaarten - collectie van snelle SDXC kaarten (via i-Mania.nl).

Achtergronden - professionele achtergrondstandaard met achtergrond.

Stel je eigen camera-actie-set-locatie samen 

Een blinde muur kan hier handig zijn, maar als je er geen hebt, dan kun je alsook een aanrecht in de keuken/badkamer gebruiken, een kruk in het midden van een kamer, of wat dan ook. Wat er maar het beste uitziet en voor jou werkt in je algehele Instagram esthetiek. 

Als het op achtergronden aankomt, dan is het gebruik van de natuurlijke kleur van je muur zeker voldoende om je op weg te helpen. Probeer echter verschillende stoffen en achtergronden uit om nog even wat meer karakter en een persoonlijk accent aan jouw foto’s toe te voegen. 

Iets wat op dit moment super trendy is, is het gebruik van lakens als achtergrond. Het is gemakkelijk, betaalbaar en voegt een extra dimensie aan je opnamen toe. Gebruik gewoon afplaktape om het aan jouw muur te bevestigen. Plus vergeet uiteraard de juiste rekwisieten niet! 

Onthoud goed dat je echt niet in een dure fotografiekit hoeft te investeren als je net in de wereld van thuisfotografie begint. Je kan al prima enkel met je mobieltje spelen en experimenteren, plus wat schattige achtergronden toevoegen om allerlei geweldige resultaten voor je Instagram feed te kunnen behalen. Wat extra hulp van Camera-Mania helpt ook een hoop! 

https://www.camera-mania.nl/ 

Bron: later