Met alle veranderingen die 2020 voor iedereen wereldwijd gebracht heeft, zullen veel fototrends niet langer meer relevant zijn voor de manier waarop we nu (moeten) leven. Bij groepsfoto’s moeten bijvoorbeeld veilige maatregelen voor sociale afstand genomen worden en de volgende fotografietrends zullen in 2021 ook onder social distancing lijden: nachtclub fotografie, evenement en live muziekfoto’s.

Hoewel bepaalde fotografen misschien qua onderwerpen moeten switchen, zijn er nog tal van geweldige fotografietrends om in 2021 mee te experimenteren.

Silhouetten 

Het mooie van silhouetafbeeldingen is dat ze openstaan voor interpretatie. Door je model tot een vorm terug te brengen, kunnen mensen zichzelf projecteren in de wereld die u op uw foto afbeeldt.

Social distancing 

De portretfotografie trends in 2021 zullen een weerspiegeling zijn van praktijken op het gebied van sociale afstand, waarbij veel mensen op foto’s maskers dragen. Veel kledingbedrijven hebben nu alsook maskers aan hun productlijn toegevoegd, dus zullen de opnamen waarschijnlijk ook deze maskers blijven omvatten.

Buitenfotografie 

Omdat we het afgelopen jaar beperkter zijn geweest in termen van waar we heen kunnen, zijn veel mensen voor actieve avonturen zoals wandelen, joggen en fietsen de natuur ingegaan. De natuur komt niet alleen onze fysieke en mentale gezondheid ten goede, maar biedt tevens een prachtige omgeving om adembenemende foto’s te maken.

Openbare kunst 

Nu veel galerijen en musea over de hele wereld gesloten zijn, gaan veel mensen de straat op om aldaar de kunst van dichtbij te ervaren. Deze fotografietrend omvat vaak een menselijk onderwerp tezamen met straatkunst, aangezien het een krachtige achtergrond voor portretten kan zijn.

Authenticiteit 

Met alles wat er gaande is in de wereld, voelen mensen zich aangetrokken tot brands en fotografen die zich richten op het maken van meer herkenbare afbeeldingen door natuurlijke verlichting te gebruiken en tijdens de postproductie minder retoucheren.

Felle kleuren 

De trend om levendige accentkleuren te gebruiken om een spannende (maar visueel samenhangende) compositie te creëren, zal niet snel verdwijnen. Het is niet alleen een trend geweest voor fotogafie, maar ook voor trends op het gebied van website design.

360-graden fotografie 

Je hebt misschien wel eens 360-gradenfotografie op Facebook gezien, maar wat je misschien niet weet, is dat deze 3D-foto’s ook steeds vaker in de e-commerce en architectuurfotografie voorkomen. 

Nu je weer wat meer weet over de allernieuwste trends, kun jij die nu ook met de juiste camera-mania tools in je fotografische stylen toepassen of anders voor de foto’s die je enkel maakt om op je social media netwerken te delen. Ga er dus op uit en maak alsook prachtige foto’s! 

https://www.camera-mania.nl/ 

Bron: format