Smartphones zijn populairder dan ooit, en veel mensen schakelen er ook een beetje op over om hun vakantiekiekjes ermee te maken en hun familiefotoalbums te vullen. De beste cameratelefoons zijn klein, handig en altijd bij de hand in een goed beschermend flip hoesje van Camera-Mania (of i-Mania), maar sommigen beklagen zich erover dat hun beeldkwaliteit niet goed genoeg is. 

We zeggen dat de macht in handen is van de fotograaf. In de juiste handen kunnen er namelijk met elke smartphone prachtige foto’s gemaakt worden. Dus zijn er hier enkele mobiele fotografietips om nog betere resultaten te (kunnen) behalen.

Zorg voor de juiste belichting 

Gewoonlijk hoeft je enkel maar op de ontspanknop te klikken om jouw foto correct weer te geven. Maar af en toe zul je merken dat wat je fotograferen wil te donker of te licht is. Om dit (op de meeste smartphones) aan te passen, tik je eenvoudig op het gedeelte van jouw scherm waar het onderwerp ligt, en jouw camera past dan automatisch de belichting aan.

Kom dichtbij... maar niet te dichtbij 

Close-up foto’s kunnen veelal het beste van verder weg worden genomen en later bijgesneden worden. De meeste smartphones kunnen wel dicht bij het onderwerp scherpstellen, maar alle lenzen hebben een minimale scherpstelafstand, dat wil zeggen een punt voor de lens waarop niet dichterbij kan worden scherpgesteld. Als alternatief zou je aan een smartphone add-on lens (van i-Mania) kunnen denken.

Gebruik raamverlichting 

De flitser op jouw smartphone is hard van licht en niet echt vleiend. Typisch direct naast de lens geplaatst, komt het licht frontaal op jouw onderwerp af en verstrekt het geen diepte. De goedkoopste en snelste manier om dan mooi verlichte afbeeldingen te krijgen, is door het licht van je raam te gebruiken. 

En ben jij per ongeluk zelf het onderwerp, dan kun je uiteraard altijd een selfie licht van i-Mania gebruiken!

Gebruik je selfie-techniek beter 

En nu we het toch over selfies hebben... De selfiecamera is handig om vanuit vreemde hoeken foto’s te kunnen maken. Vertrouw echter niet alleen op die naar voren gerichte lens om jouw nieuwe profielfoto te maken: de selfie lens is ook buitengewoon handig voor het fotograferen van allerlei moeilijk bereikbare plaatsen. Dit met of zonder selfiestick!

Houd het stabiel 

Ongewenste onscherpe foto’s kunnen met name een probleem vormen bij het maken van opnamen bij weinig licht. Maar je moet in elke situatie op je fototechniek letten. Maak dus geen foto terwijl de telefoon beweegt. 

Eén van de beste trucs bij snel bewegende onderwerp is om simpelweg meerdere foto’s te maken (burst-stand). En in sommige situaties, zoals bij stadsgezichten in het donker, worden de beste foto’s bijna altijd met een smartphone mini statief gecreëerd. 

Dit zijn slechts een paar handige Camera-Mania tips om nog slimmer mooiere foto’s met jouw smartphone te maken! 

https://www.camera-mania.nl/ 

Bron: digitalcameraworld