Een mini digitale camera, die je in tassen van Camera-Mania terug kan vinden, maakt gebruik van een elektronische beeldsensor om foto’s te maken en video op te nemen. Het optische systeem van een digitale camera werkt als een filmcamera, waarbij een specifieke lens en diafragma wordt gebruikt om de elektronische beeldsensorverlichting aan te passen.

Digitale camera’s rusten amateur- en professionele fotografen uit met meerdere geautomatiseerde besturingsfuncties. Geavanceerde digitale camera’s vergemakkelijken daarbij de handmatige bediening van de meest interessante functies.

Digitale camera’s worden eveneens geïntegreerd in een breed scala aan digitale apparaten, variërend van mobiele telefoons en tablets tot de Hubble en Webb ruimtetelescopen. Digitale fotografie is zeer flexibel en compatibel met onder meer e-mail, DVD, TV en computerschermen, het web en kan eenvoudig op een PC worden opgeslagen. Sommige digitale camera’s beschikken over een ingebouwde GPS ontvanger, die gebruikt wordt om de gemaakte foto’s van geotags te voorzien.

Het grote voordeel van digitale camera’s is dat het maken van foto’s zowel goedkoop als snel is omdat er geen filmverwerking plaatsvindt.

En ondanks dat de opkomst van smartphones met een uitstekende lenskwaliteit de verkoop van point-and-shoot camera’s behoorlijk belemmerd heeft, maakt de mirrorless camera en mini actiecamera’s veel emoties los bij enthousiaste camera fanaten.

Net als bij de evolutie van foto apps in smartphones wordt de verkoop van compacte (mirroless) digitale camera’s ingrijpend beïnvloed door ingebouwde fotografische functies zoals filters, HDR, portretopname, landschap panorama opname, stabilisators en nog veel meer snufjes.

En dan is er uiteraard die unieke actiecamera: een camera die speciaal ontworpen is voor het vastleggen en filmen van actie, vaak vanuit een ‘eerste persoon’ gezichtspunt. Action cams worden dan ook vaak geassocieerd met buitensporten en extreme sporten.

Ze kunnen echter voor heel veel meer verschillende doeleinden worden toegepast, zoals natuurstudies en zelfs TV producties. Zo’n actiecamera kwam ook zeker voort uit de behoefte belangrijke momenten zo realistisch en kwaliteitsvol op te nemen. Ze zijn dan ook niet voor niets zo populair.

Volgens het onderzoeksbedrijf Technavio zijn er talloze andere factoren die de groei van de actiecamera stimuleren, waaronder een ‘groeiende fascinatie van personen om avontuurlijke activiteiten voor de camera vast te leggen’, evenals een verhoogde populariteit van avontuurlijke sporten en bepaalde platforms voor sociaal delen zoals YouTube en Instagram.

De beste cameratas voor de explosieve groeiende action cam familie of andere ultra-slanke (point-en-shoot) camera is uiteraard één van de mini tassen van Camera-Mania.nl. Want om jouw nieuwe compacte aanwinst prachtig veilig te houden berg je ‘m natuurlijk het liefst op in een modieus en gemakkelijk mee te nemen tasje.

https://www.camera-mania.nl/hoesjes-tassen/mini-tassen/

Bevat info van marketwatch.com, dpreview.com & rosannathunguyen.files.wordpress.com