Wil je een beetje gaan spookjagen? Of ben je in de stemming om jouw favoriete scène vanuit de ‘Predator’ film opnieuw uit voeren? Wat je er ook leuk aan vindt, van veiligheidsopnamen tot in het donker de natuur of zo bekijken, een nachtzicht / night vision camera maakt dit voor jou allemaal mogelijk.

Naast fraaie voorbeelden van legendarische kunstfotografen zoals Alfred Stieglitz, George Brassaï, Weegee en Diane Arbus, werd nachtzichttechnologie vanaf de Tweede Wereldoorlog tot vandaag de dag vooral door de Amerikaanse strijdkrachten toegepast.

Naarmate het leger stapsgewijs betere nachtzicht apparatuur ontwikkelde, vond deze technologie ook steeds meer zijn weg naar civiele camera’s. Tegenwoordig is nachtzicht het meest beschikbaar in beveiligingscamera’s. Sommige werken enkel ‘s nachts, terwijl anderen van modus veranderen op basis van gebruikersinvoer of omgevingslicht.

Out-of-the-box of te wel kant-en-klare nachtvisiecamera’s zijn zeldzaam. Wat het winkelaanbod hier ook maar bij mag zijn, zo’n speciale camera maakt gebruik van één van de twee mogelijke basisbenaderingen om in het donker te kunnen zien: of het versterkt dimlicht, zoals in het omgevingslicht van bijvoorbeeld de maan of sterren, òf het verzamelt elektromagnetische stralingstypen die mensen niet kunnen waarnemen, zoals het bekende infrarood.

In het donker zien is als het zien met nieuwe supersonische ogen. Nachtvisie camera’s beschikken over mogelijkheden die verder veel verder gaan dan de openbare of bedrijfsveiligheid, militaire operaties, spionage spellen of het bespieden van door jou ingehuurd personeel.

Als het er op aankomt op het vinden van verbazingwekkende onderwerpen voor nachtvisie fotografie, hoef je niet eens jouw achtertuin te verlaten! Het is overal wel ‘showtime after dark’.

Het verlangen om de wereld anders te zien, zowel letterlijk als metaforisch, is een natuurlijke tendens en een heel nuttige wens van kunstenaars, wetenschappers ... en ieder ander individu.

Dus als jij mij nu even wilt excuseren, dan moet ik nu echt even naar een goedkope digitale camera op zoek die mijn nachtvisie ambities waar kan maken. Als ik me niet vergis heeft Camera-Mania wel een aantal interessante exemplaren beschikbaar!

Ah, ik zie het al! Zo’n R3 nachtzichtcamera met of zonder WiFi verbinding, dat is een subliem begin om mijzelf te introduceren in de wondere, duistere wereld van night vision opnames!

‘In het donker zien ze je niet’ zong Kadanz ooit, maar ik zou daar maar niet zo snel zeker van zijn, want met zo’n R3 night vision cam van Camera-Mania wordt dit wel een heel stuk moeilijker!

Er is altijd wel iets leuks in het donker te doen met een R3 cam van Camera-Mania!

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=R3+camera

Met hulp van electronics.howstuffworks.com