Yongnuo’s YN 2.0X III teleconverter van Camera-Mania is een geweldig alternatief voor de Canon 2X III teleconverter en biedt behoorlijk vergelijkbare prestaties voor een 3 keer lagere prijs!

Yongnuo’s versie bevat net zoals die van Canon 9 lenselementen in 5 groepen en vermindert het maximale effectieve diafragma van de aangesloten lens met twee stops.

Dit is gebruikelijk voor een 2.0X teleconverter, terwijl een 1.4X teleconverter het maximale effectieve diafragma van de lens met slechts één stop vermindert.

Voor Canon EF/L lenzen

Net als de Canon 2.0X III Extender is deze lens enkel compatibel met de langere Canon EF/L lenzen (135 mm en meer).

Je kan het zodoende niet samen gebruiken met de 100mm f/2.8 Macro L. Dat komt door de vooruitstekende optiek die het jouw niet toestaat om er iets anders op te monteren dan die langere L-lenzen.

Het gebruik van een teleconverter is een kosteneffectieve manier om de mogelijke brandpuntsafstand van een lens te vergroten. De teleconverter biedt tevens een groter telefoto-effect in vergelijking met een lens zonder teleconverter.

Een teleconverter is in feite een vergrotende lens die tussen de camerabody en de bestaande lens gebruikt wordt. Bij gebruik van de YN 2.0X III met bijvoorbeeld de Canon EF 200mm f/2.8 lens geeft dit dezelfde gezichtshoek als een 400 mm met een f/5.6 lens.

De voordelen van een teleconverter / extender 

Brandpuntsafstand. Een 2X converter geeft je supersnel en eenvoudig een boost van 100%.

Kosten. In vergelijking met de kosten van de aanschaf van een speciale telelens, is een teleconverter een veel economischere manier om voor meer bereik te gaan.

Gewicht. Het gewicht van een ‘langer type lens’ is soms enorm, aangezien ze behoorlijk fors kunnen zijn. Voeg een licht van gewicht 2X extender toe aan een kleinere lens en jouw rug zal jou dankbaar zijn!

Minimale focusafstand. Met een extender kan jij de minimale scherpstellengte van jouw lens behouden. Dit kan handig zijn als een ‘low budget’ alternatief voor een macrolens.

Zoek je voor weinig geld snel extra tele bereik voor jouw Canon DSLR camera. Denk dan altijd eerst even aan de magnifieke Yongnuo YN 2.0X III teleconverter van Camera-Mania.nl

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=yongnuo

Met wat hulp van photo-store.net