Het fotograferen met een flitser zonder verbinding te maken met de DSLR camera is tegenwoordig een stuk eenvoudiger geworden. Dit kan door gebruik te maken van een moderne draadloze flash trigger van Camera-Mania welke perfect kan samenwerken met allerlei type camera’s.

Voor het maken van de juiste keuze van de flitstrigger alvorens tot aanschaf over te gaan, zijn er belangrijke functies en factoren die jij zou moeten overwegen. Dit zijn met name de compatibiliteit, het ontwerp en zijn werkafstand.

Yongnuo RF-602, RF-603 en RF-605

Digitale fotografie apparatuur en accessoires fabrikant Yongnuo had al eerder de populaire RF-602 en RF-603 triggers uitgebracht, welke niet alleen heel betaalbaar zijn maar ook nog eens super betrouwbare sync-oplossing aanbieden.

De allernieuwste budget flash trigger van Yongnuo is de RF-605. Deze nieuwe trigger voegt een groepsfunctieknop toe, wat betekent dat je heel simpel één van de zes groepen kunt in- of uitschakelen.

Het systeem met zes groepen is vergelijkbaar met de groepsfunctie van de YN560-TX en de YN560 IV speedlites van Yongnou. Beide units zijn compatibel met de RF-605, maar ook de oudere RF-602 en RF-603 triggers werken nog steeds samen met de RF-605.

Yongnuo YN-622

En dan is er de Yongnuo YN-622. De fabrikant beschrijft de YN-622C apparatuur als een hoogwaardige master- en slave systeem voor meerdere flitsers.

Het is gebaseerd op een tweeweg zendontvanger waarmee één camera tegelijkertijd meerdere flitsers kan besturen. Het werkt via een 2.4 GHz signaal met 7 kanalen en 3 groepen (A, B, C).

De externe flitsfuncties van deze flash trigger omvatten een TTL ratio-regeling, een handmatige selectie van het vermogen van de flitsgroep en een snelle synchronisatie tot 1/8000 seconde.

TTL, Manual mode en Multi-modi worden eveneens ondersteund. Je kan alsook een E-TTL-flitser bovenop de zender installeren, wat ook wel bekend staat als ‘TTL-pass-through’.

Hoe het werkt

Je zal er versteld van staan hoe gemakkelijk het is om een flash trigger systeem op te zetten. Je hoeft het enkel maar de flitser in de zendontvanger te steken, de zender op jouw camera aan te sluiten en (indien nodig) bevestigen dat de transceiver en trigger op hetzelfde kanaal zijn ingesteld.

Na dit snelle proces werkt alles gewoon. De knoppen op de zender zijn allemaal erg eenvoudig en het is idem dito gemakkelijk om erachter te komen hoe je alle instellingen vlug kan wijzigen.

Een Yongnuo flash trigger systeem is een uiterst capabel en betaalbare mogelijkheid om vlug op afstand te bedienen flitsers op jouw camera te verkrijgen.

Voeg daarbij het feit toe dat je er bij sommige uitvoeringen gelijk een TTL en high speed synchronisatie bij krijgt en het mag dan duidelijk zijn: zo’n Yongnuo trigger systeem van Camera-Mania is een echte flitsende winnaar!

https://www.camera-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=flash+trigger

Bronnen: topbest10reviews.com, lightingrumours.com