Elke dag weer zijn we allemaal omringd door architectuur. Van de huizen die we passeren op weg naar het werk tot de gebouwen die we zien tijdens onze dagelijkse boodschappen: we komen overal verschillende soorten bouwwerken tegen. 

Er is altijd wel iets unieks of interessants aan een gebouw of structuur te ontdekken dat onze interesse wekt, of het nu de combinatie van patronen, kleuren en vormen is, of misschien een onverklaarbaar iets wat het haar charme geeft. 

Dingen om te overwegen voor geweldige architecturale foto’s:

Onderwerp en aanpak 

Denk na over de locatie waar jij fotografeert en op welk type architectuur jij je wilt concentreren, zoals: schilderachtige huizen, moderne wolkenkrabbers of oudere, meer klassieke bouwwerken. Als je eenmaal jouw onderwerp hebt gekozen, bestudeer dan de structuur en geschiedenis van haar omgeving. Met deze kleine stukjes informatie kan je kiezen op welke aspecten van de structuur jij je zou willen concentreren, zodat je de essentie ervan op de foto kunt vastleggen en tonen.

Fotografie-uitrusting 

Afhankelijk van de architectonische structuur die jij wilt fotograferen, moet je de juiste foto-uitrusting kiezen om de schoonheid van jouw onderwerp te accentueren en jou te helpen de gewenste resultaten te bereiken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een tilt-shift-lens, of een statief om bij gebruik van lange sluitertijden toch nog stabiele en gedetailleerde opnamen te maken.

Het blikpunt 

Een ander belangrijk iets om te overwegen is het perspectief en de hoek waaronder jij een bepaald gebouw of structuur wilt fotograferen. Alle soorten architectuur, of ze nu klassiek of modern zijn, bestaan ​​uit unieke lijnen, kleuren en patronen, en het is aan jou om te beslissen hoe je deze details in je foto’s wilt vastleggen.

Passende camera-instellingen 

Bij het fotograferen in verschillende licht- en weersomstandigheden, is het essentieel dat jij de instellingen van je camera dienovereenkomstig aanpast. Architectuurfotografen gebruiken doorgaans kleinere diafragma’s om een ​​grotere scherptediepte te bereiken en langere sluitertijden om voor weinig licht te compenseren. Aangezien jij waarschijnlijk zonder meer een statief zult gebruiken, is dit geen probleem. 

Deze handige tips van Camera-mania, plus de bijbehorende camera-accessoires zorgen ervoor dat jij jouw architectuurfotografie vaardigheden snel kan verbeteren, of zijn superhandig voor als je dit voor de eerste keer wilt proberen. 

https://www.camera-mania.nl/tripods-monopods/tripods

https://www.camera-mania.nl/triple-axis-bubble-spirit-level-on-camera-hot-shoe-3d.html

https://www.camera-mania.nl/ 

Bron: adorama